Witam. Panowie podajcie jakiegoś linka gdzie będzie dokładny opis podpięcia kabli do kostki pod poliftowe lampy. Kiedys widziałem w tym temacie opis ale stron tu już masa i nie mogę tego odszukać ;/
Printable View
Witam. Panowie podajcie jakiegoś linka gdzie będzie dokładny opis podpięcia kabli do kostki pod poliftowe lampy. Kiedys widziałem w tym temacie opis ale stron tu już masa i nie mogę tego odszukać ;/
a ja mam pytanie całkiem z innej choinki :
mam lampy Depo polift, wiadomo kicha jakośc. Chcialbym wypolerować klosze, i malnąc na czarny połysk. A pytanie jest takie : czy da rade sciągnąc klosze bez zdejmowania lamp ? bo miałem ostatnio zwarcie i wypalało mi bezpieczniki i tylne swiatła nie świeciły ani od CLIMATRONIKA i polutował mi wszystkie kable prosto do lampy. Da rade sciagnac ? czy trzeba przeciąc i na nowo lutowac ? ;/ wczesniej miałem na tulejkach/konektorach i widocznie przez to się robiło zwarcie ale przez ponad 2 lata nic zadnego zwarcia.
dzięki za odpowiedzi :P
Raczej będzie problem, bo musisz podgrzać lampę dookoła, a na zamontowanej tego nie zrobisz.
no zeby zdjac klosz z lampy to trzeba ja podgrzac opalarką czy suszarką dookola, chociaz najlepsza metoda to piekarnik podobno ;) bez tego wyjecia nie uda ci się.
dmdash, w jednym czasie :D
kurna co za lipa ;/ więc trzeba przeciąć wszystkie kabelki :(( no nic dzieki panowie.
Jest pretekst żeby kupić wtyczki do lamp :) Zapytaj Grabka, on pisał niedawno że ma na sprzedaż.
Myślę, że nawet ze zwykła lampą ori Hella, którą najłatwiej rozkleić miałbyś duży problem, chyba, że w dwie osoby, to jeszcze, jeszcze, może. Tak czy siak, jak napisali koledzy wyżej, nawet nie próbuj, bo to tylko strata Twojego czasu rozklejać bez wyciągania lamp.
Więc ? nawet nie przecinać kabli ? olać to ? nazbierać i kupić juz polifty czarne DEPO bądź FK ? kurde już sam nie wiem.