W szerokości i wysokości :D
Printable View
W szerokości i wysokości :D
ja zamówiłam 225/45/17 Uniroyale Rainsporty 3 dziś powinnam je dostać :) cena 1150zł :)
Ja bym brał 215, lepiej będzie wyglądać, lekko naciągane ale za to niżej i twardziej będzie, cena niewiele większa. Jak Ci zależy na komforcie to 225 bierz, a jak masz w miarę równe drogi 215 ;p zobacz sobie jeszcze na zdjeciach jak to będzie wyglądać.
Co do opon, dużo już było pisane, poczytajcie, wystarczy z 5 stron wstecz. Nikt tutaj wyłącznie opon za 2tys nie rzuca
kiedy wy się nauczycie że profil to nie jest stała wartość i że 45 to inna wielkość ( wysokość opony ) przy 225 a inna przy 215 ??? że koło jest wtedy nie tylko węższe ale też i mniejsze, bo 45 to 45% szerokości opony, zatem jeśli profil jest mniejszy, to bok opony jest cieńszy - prościej juz sie nie da wytłumaczyć. Po co wam to ? złe wskazówki predkosciomierza, gorszy wygląd, rozmiar niezgodny z tym co producent przewiduje do danego pojazdu, kombinacje alpejskie majace sluzyc nie wiadomo czemu...
marek, spoko tylko komu i po co Ty to tłumaczysz? Kombinacje alpejskie większość ludzi z forum robi po to, żeby po wyjściu z auta na parkingu z chęcią się za nim obejrzeć, dla lepszego prowadzenia, różne są powody. Jak ktoś się uprze to i na 18" tak wyliczy oponę, że prędkość dobrą pokaże, wszystko się da. Gust jest jak dupa - każdy ma swoją i tyle w temacie.
poza tym jeżeli profil opony jest niższy (zapewne to miałeś na myśli), to bok opony jest raczej grubszy, chociaż to pewnie zależy od modelu i niższy, niż cieńszy. Jeżeli już coś komuś starasz się tłumaczyć to pisz to tak, żeby dla wszystkich było jasne, bo to co napisałeś to zrozumie jedynie ten, kto i tak już to wie
Tym co sie zastanawiają miedzy 215 a 225 przy profilu 45 😎
Ja jak i wiele ludzi jeżdżę na 215 i nie robi mi to znaczącej różnicy :P a raczej żadnej
Hmm... A co myślicie o oponach Pirelli Sottozero? W necie mają bardzo dobre opinie...
Siema szukam tanich, nowych opon 225/40/18, znacie coś?