pawel_luk1 ze strefy ma system pasywny na tym CDE 178 i wiochy nie ma, ten grajek nie gra zle, prawdą jest że 33/35 zagra lepiej ale czy przeciętny użytkownik to odczuje na sprzecie który posiada ? a jak w grę wchodzą seryjne głośniki to już wgl...
Printable View
Przy seryjnym nagłośnieniu osobiście poszedł bym zdecydowanie za USB ;)
Panowie IDE-178BT czy to jest to samo CDE-178BT ?
No nie przesadzajmy...
Nie wszyscy rozbudowują swoje CA z miesiąca na miesiąc... Zdecydowanej większości wystarcza sprzęt ori, a z uwagi na chęć lekkiej poprawy grania i wygody (np. USB, bluetooth) zmieniają tylko radyjka..
Ja nie widzę nic złego w zamontowaniu takiego CDE-178, choć osobiście do siebie bym już tego nie wrzucił :)
Ale dla sprostowania - dopóki ktoś nie słuchał np takiej alpiny 33/35 to dla niego inne radia też będą dobrze grać i wiem to sam po sobie :)
Będzie to i tak krok naprzód, a co innego gdyby zmieniali z takiego 33/35 na to CDE wtedy by się zdziwili, a tak to nie ma co przesadzać z tym, że taki CDE-178 to złe radyjko ;)
BTW... Myślisz, że wszyscy wykorzystują korekcję czasową w momencie gdy ją mają w radiach? ;)
A apetyt niech rośnie... Sam nie zaczynałeś na pewno od tego co masz, ale takich ludzi będzie tylko niewielki %, którzy będą w przyszłości chcieli iść dalej z nagłośnieniem.
Ja od siebie polecam CDE-178BT, CDA-117ri ale nie porównywałbym ich do np CDA-9833r/9835r bo to jakieś 2-3 półki niżej.
Cde 178 gra na tyle dobrze ze nawet z lepszymi glosnikami/wzmacniaczami nie ma lipy, poczytajcie na ruskich forach...
Nie twierdze ze to radio gra lepiej od 33/35 ale te stare radia mają juz swoje humory (napęd, winda itd)
Od siebie polecam moduł KCA-420i i IPod classic np 30 GB - masz problem rozwiązany jeśli chodzi o winde, czytanie płyt itp itd... A jakość dalej starej poczciwej alpiny :D
Według mnie dla zwykłego szarego użytkownika nisko budżetowe Alpine w zupełności wystarczą. Ja mam UTE-72BT i jestem zadowolony, może nie gra to jak stare dobre 33/35 któe kiedyś miałem ale nie wymagam nie wiadomo czego od radia za pare groszy :)
Dla kogos kto będzie chciał rozbudowac swoje audio to polecam stare modele Alpine a dla zwykłego szarego uzytkownika nowe z dolnej półki.
Jest wiele typów osób: ostatnio znajomy strasznie podniecał się swoim audio a jak wsiadłem do auta to grało to nawet nie w 1/4 tak jak u mnie. Dobór radia to kwestia warta przemyślenia. Jeżeli chcesz zbudować kiedyś fajne CA to warto zainwestowac w stare modele typu 33/35 a jak nie i chcesz sobie tylko działac na fabrycznych głośnikach któe CI wystarczą to smiało atakuj modele typu 180RR czy UTE-72BT spokojnie CI wystarczą do zwykłego poczciwego słuchania muzyki z USB ;)
są tacy jak już posmakowali przekładania sprzętu i efekt żaden
- - - Aktualizacja postu - - -
Tak samo jak fabryka niektórym starcza
Bo dla jednego sufit to dla innego podłoga :)
ja mam 15 letnie radyjko i czyta płyty lepiej niż kilkuletnie modele , kwestia użytych materiałów w dobie niskich cen i spadającej jakości tak juz będzie , jest popyt na popyline i tyle po co robić dobre radia , lepiej takie co się sypną po 3 latach i klient wraca .
Ja bym wybrał starsze radyjko bo wiem z czego to robili , nawet jak bym miał laser wymienic do 33/35 kole 50 zyla jest
Pany które radio wybrac audi concert 3 czy audi chorus 3 ? Oba sa z 2008r