Panowie gdzie mogę w dobrej cenie zakupić m2 foli xpel ??
Printable View
Panowie gdzie mogę w dobrej cenie zakupić m2 foli xpel ??
Panowie, jak czyścicie szyby w środku i na zewnątrz? Zawsze mnie szlag trafia ze smugami, jaki jest najlepszy i najwygodniejszy proces czyszczenia szyb i jakich środków najlepiej używać?
Do szyb Polytop i ściereczka czerwona Sonax mikrofibra .. nie będzie żadnych smug
Ja mogę polecić ADBL Glass Cleaner. Do tego fibra, do szyb i nie ma smug ani kłaczków :)
A moim zdaniem ważniejsza jest fibra niż płyn. Zwykły płyn do mycia szyb za 10zl umyje tak samo jak ten za 30 a wystarczy raz zainwestować w fibry do szkła. Jedna pryskasz druga docierasz
Wysłane z mojego D2303 przy użyciu Tapatalka
może i się uśmiejecie ale od lat używam płynu typu Clin do okien i....
srajtaśmy typu velwet 😂
ani smug, ani kłaczków czy pyłu z papieru a szyby ogarnięte w 5 minut.
czasem korzystam z pieluszek tetrowych ale po nich czasem są kłaczki.
srajtaśma daje radę o dziwo
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Ja używam pianki do szyb i recznik papierowy ale taki twardszy - tak samo 0 smug i pylkow.
Dobra fibra, specjalna do szyb też nie zostawia smug ani kłaczków. Wizualnie przypomina gładką szmatkę :) .
Jaki polecacie zestaw do odnowy lakieru ? Przeczytałem wszystkie wątki ciągle nie mogę się zdecydować...
Trochę dużo tego by czytać wszystko.. Panowie, taka sprawa - potrzebuję porady w temacie pasty polerskiej nie zostawiającej śladów na uszczelkach i plastikach oraz nie zasychającej w każdej możliwej dziurze. Na chwilę obecną korzystam z Farecli G3 ale to jest poprostu tragedia.. Interesuje mnie coś 1) mocno ściernego, taka "zerówka" 2) 3w1 / lub 2gi stopień oraz 3) coś wykończeniowego zazwyczaj oznaczanego jako "5". Oczywiście też waznym czynnikiem będzie cena, więc jeśli ktoś ma sprawdzony tańszy system nie pogardzę. Podobno system K2 Pro nie zostawia śladów, ale czy to prawda? Aha no i zaznaczę, o polerkę maszynową chodzi oczywiście.