U mnie w firmie ponad polowe zalogi stanowia szony i troche sie napatrzylem z bliska na tego typu motoryzacyjne unikaty prosto z Europy Wschodniej. Gaz 24 Wolga zawsze mi sie podobal, wszelkiej masci Ladzianki 21.. , Samary i inne rozne tego typu az po bardziej wypasione fury zgnilego, imperialistycznego zachodu takie jak Fordy Scorpio lub Sierra, Audi 80, 100, VW Passat B2 i B3. Moznaby jeszcze wymieniac ale teraz na szybko do glowy mi nie przychodzi nic wiecej. Co ciekawe kazdy z tych samochodow przyjechal tu na kolach z UA, niektore nawet kilka razy zrobily taka trase :D
Teraz juz mniej ich widuje, chlopaki pokupowali sobie nowe fury na pelnym wypasie, przedzial cen 5-15tys takze nie ma zartow, TAM takie furmanki robio szal, zdarzaly sie przypadki, ze Ukr wracajac do siebie odkryl, ze alufelgi pekaja na dziurach albo, ze amortyzatory jednak nie byly takie cacy bo sie rozlaly w polowie drogi - w tej drugiej polowie drogi, za granica ;)
Takie rzeczy hehe..
Co do Ziguli to jeden przybysz mi opowiadal, ze jego pierwne auto za zarobione pieniadze to bylo Ziguli chyba z 1976r. Ponoc rwal na to wszystkie laski i na dzielni byl paniskem. To bylo jakos 10-15 lat temu :lol: