W Krakowie sa takie korki ze nie podejrzewam ze benzynowa Audica zejdzie ponizej 10 na sto. Wujek jezdzi astra 1.4 na gaz na taxie i mowi ze pali mu caco 12-13litrow. 1.6 musi swoje zjesc:) i tak uwazam ze 10-11 w Kraku to jest spoko.
Printable View
W Krakowie sa takie korki ze nie podejrzewam ze benzynowa Audica zejdzie ponizej 10 na sto. Wujek jezdzi astra 1.4 na gaz na taxie i mowi ze pali mu caco 12-13litrow. 1.6 musi swoje zjesc:) i tak uwazam ze 10-11 w Kraku to jest spoko.
Sprawdziłem ostatnio ile mi spala średnio(miasto i trasa) ponad 600km na baku :P
Średnio mi wyszło 8,7l/100km więc myśle, ze dosc pozytywnie jak na 1,6 ;P
Aaa jazda taka miedzy 100km/h aa 140kmh/ wiec wcale nie wolno :P pzdr
Moje audi 1.6 na pełnym baku 420 km i kontrolka sie zapaliła zrobiłem jeszcze 20 km i tankowałem. Spokojna jazda krótkie odcinki dziennie po 7km robiłem.
Tylko Miro jest jeszcze taki problem ze nie kazdego stac na 2.0 TFSI 1.6 to silniki starej daty niestety i jak chce sie dosyc dynamicznie pojezdzic to chleja i nic sie z tym nie zrobi, na trasie przy wcale nie wolnej jezdzie spalil 7,5litra wiec jest bez tragedi, jak sie jezdzi na ssaniu po 7km to nie jest dziwne ze pali 13 litrow.
Zrobie może mały OT ,
Ale jeździłem 3 lata Audi A4 z silnikim 1.6 , i w mieście spalał mi średnio od 11 do 13 litrów nie jeździłem wolno wiec myślę ze przy odcinku 7 kilometrów może auto tyle palić.
Mam ten sam problem, pali mi 13 litrów na "sto" a a-3ce 97'. Przeczytałem cały wątek i tak:
- rozrząd mam dopiero co wymieniony,
- kręce go do 2500-3000 obr./min max,
- komputer nie wykazał żadnych błędów,
- dopiero co przeczyściłem przepustnice (gaśnięcie opisane w innym wątku)
- aha no i dziś wymieniłem filtr powietrza.
Niestety ale mam do pracy 5km w jedną strone ale i tak obawiam sie ze 13 litrów to jest za duzo, gdybym osiągnął 10 to bym w koncu zasypiał :P. Napiszcie czy założyć instalacje gazową :) PS-tankuje na Shellu 95, a może jednak niższe spalanie było by przy 98?
Oponki 195/65/15, bez klimy, ale czy nagrzewa sie do 90st to głowy nie daje...
niedogrzany i dlatego żre po 13 litrow. 5km troche malo zeby rozgrzac dobrze silnik. ja robie 20km w jedna strone i pali mi 7.5 l/100 km
takie spalanie to ma A8 w automacie przy poj. 4,2l...