Ma ktoś to w dieslu? Lub zna inny patent na świst? ;p Kolega ma coś podobnego, że przy zmianie biegu śwista mu, ale nie chce zdradzić ;p
Printable View
Ma ktoś to w dieslu? Lub zna inny patent na świst? ;p Kolega ma coś podobnego, że przy zmianie biegu śwista mu, ale nie chce zdradzić ;p
Dopiąłem swego:
Zawór BOV dwuwyjściowy z regulacją zamiast fabrycznej DVki, Silnik 1,8T ARZ. Na maksymalnie skręconym tylko nieznacznie falują obroty, dźwięk taki jak oczekiwałem :) Ogólnie zawór robi Robotę! Na pierwszy rzut wszystko ok, zobaczymy jak trochę na nim pojeździmy wtedy będzie chwila na ocenę
http://i751.photobucket.com/albums/x...3/DSC_0280.jpg
PS. Szczególne podziękowania dla Kolegi Nosscore
Wiyam posiadam 1.8 t aum po programie , miałem dv forge 007 ale po programie i zwiekszeniu doładowania do 1 bara nie trzymał cisnienia , dlatego zaozylem seryjny dv , jakiego Blow offa kupic properfekt typ I czy II czy hybrydowego w meijsce dv ??
seryjna dv bedzie najlepsza.
710n to jest zwykla dvka , zadnych cudów, seryjnie stosowana w 1.8t 150 180 i 210/225 , charakteryzuje się dłuższą żywotnością przystosowana do pracy z cisnieniem 0.7-1.3bara dlatego pracując na 0.5bara zapewnia dlugą żytowność.
witam , mam pytanie , mam audi 1.6 akl i zawsze chciałem mieć blow off dla tego odgłosu psss przy zmianie biegu , czy da się w moim silniku blow offa zamontować ? jaki będzie efekt i czy jest on groźny dla silnika ?
Masz silnik bez turbo wiec blow offa nie wrzucisz :)
Oczywiscie ze mozesz zamontowac :) jedyna wymagana rzecza zeby wszystko gralo jest dolozenie turbosprezarki :)
Orgazmus mnie uprzedzil ;)