Kilka postów wyżej pisałem jaki olej lałem do swojej skrzyni o takich samych oznaczeniach :) Zerknij
Printable View
Tak wiem. Kiedyś przerabiałem ten wątek i właśnie twojej odpowiedzi szukałem. Niestety teraz w ogromnym pośpiechu musiałemm to znaleźć a szybko wertując wątki pominąłem, ale pomogłeś bo już wiedziałem w kogo wypowiedzi mam szukać.
Ps. A co z ceramizerem. Można lać bez obaw do skrzyni ?
Wtrące jeszcze lekki offtop. Lej tylko olej z ASO, warto. Pojeździłem trochę już ze świeżym olejem, pamiętam jak wcześniej skrzynia pracowała ... niebo, a ziemia :) Co do Ceramizera to już pytanie do osób które znają się na tym. Ale ogólnie coś ze skrzynią masz nie tak, że potrzebujesz ceramizera?
Nalatane 180k przypuszczam ze olej będzie zmieniany pierwszy raz. Ogólnie wszystko działa czasami jakiś bieg gorzej wejdzie no i czasem tez wsteczny, gdy auto stoi a silnik wychamowal obroty, mimo to i tak zazgrzyta jakby nie rozłączył do końca. (Ale to może być wina luzu na sprzęgle ?) A ceramizer chce zalać profilaktycznie, niby działa. Pytam tylko czy nie ma żadnych zastrzeżeń co do tego modelu.
Panowie ten olej to coś takiego.?
https://www.piecesauto24.com/oen/g052512a2
Podaj kod skrzyni i rocznik auta bo są różne oleje serwisowe do skrzyń. Inny olej idzie do skrzyni 5biegowych a inny do 6biegowej. To co podałeś to zamienniki. Tłumaczą ci przedmówcy żeby zalać oryginałem. Też wymieniałem ponad rok temu olej i tylko oryginał.
Mozliwe ze znajdziesz ale najpewniejsze oleje znajdziesz w ASO.
Problem w tym ze dookoła mam tylko Volkswagena i to jeszcze 20 km ode mnie. Nie mam czym się tam ruszyć, silnik w częściach, dlatego szukam coś co mogę zamówić do domu. W razie Wu, jak jakoś uda mi sie tam dostać, to olej ten sam? Ważne by miał ten numer? Czy muszę szukać serwisu audi ? Znalazłem jeszcze coś takiego.
https://www.skrzynie.com.pl/olej-vw-g052512-a2.html
Nie ma znaczenia w serwisie ktorej marki grupy VAG kupujesz czesci, wszystkie beda mialy ten sam asortyment. Jak nie na miejscu to na pewno na zamowienie.