-
Cześć!
Mam problem. Kupiłem auto, w którym nie działa RNS-E. Po włączeniu wyświetla się komunikat żeby podać kod PIN (którego nie mam...). Oprócz tego na panelu nie mogę nic zrobić, nawet otworzyć klapki żeby włożyć płytę. Po naciśnięciu guzika na kierownicy włącza się radio i normalnie gra, bluetooth również działa. Ma ktoś jakiś pomysł? Czy radio powinno grać jeżeli nawigacja jest zablokowana i wymaga PINu? Jak otworzyć klapkę żeby włożyć płytę z programem do odblokowywania PIN'u jeżeli guzik nie działa??
-
sytuacja bardzo dziwna, bo powinien prosic o PIN i na tym sie jej praca konczyc
a ta gra i dziala BT jak piszesz
w autach nowszysch niz modelowe 2004, jesli navi jest z tego auta, pin powinien isc po CAN, czyli nie przeszkadza mu wyjecie fizyczne navi, czy odpiecie aku, po "daniu pradu" ma dzialac...
nie masz nic do stracenia, wiec mozesz zrobic jej maly reset, odepnij jej zasilanie, albo akumulator
jak nie pomoze, to trzeba jej sciagnac pin, zrobi Ci to zajmujacy sie audio
lub udac sie do ASO, sciagna pin po VIN, za sowita oplata
-
Odpinanie od zasilania nie pomogło, ale pozwoliło uchylić panel i wsadzić płytę do odblokowania, dzięki czemu wszystko działa jak należy :)
-
Czy ktoś wie co zrobić,w r-nse media (nowy model) alby odblokować oglądanie filmów w trakcie jazdy.??
-
tak samo jak i w starej, ogladac bedziesz jak dolozysz interfejs i odtwarzacz DVD w schowku
-
To już mam, tylko, że mogę oglądać filmy tylko na postoju. W trakcie jazdy wyskakuje, komunikat że: Ze względów bezpieczeństwa, oglądanie w trakcie jazdy jest zabronione.
Jak to obejść,??
Znalazłem adapterek, który umożliwi oglądanie, ale pytanie, czy nie da się tego w sofcie odblokować??
-
Na ebay.de sa przejsciowki za chyba 90e
I wszystko smiga
W sofcie tez sie da, czytalem o tym ale nie potrafie teraz znalezc tego. Z ty ze to za bardzo inwazyjne mi sie wydawalo.
Chyba lepiej kupic te przejaciowke
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
-
ok. jak niczego nie znajdę pozostanie adapterek. Koszt adapertka to ok 100zł. Niby niedużo ale myślałem, że można to jakoś inaczej obejść.
-
Oczywiscie ze sie da zrobic to zrobic software'owo, poszukaj czegos co sie nazywa VIMHack.
-
Podobno działa to na wersje navi 192 na 193 raczej nie, strach próbować, żeby navi nie padła :-(