-
Tak masz racje 4 razy otwierasz auto I za piatym juz chlh nie dziala. Ale to moze dlatego ze auto dpchodzi do wniosku ze z kierowca cos jest nie tak, bawi sie kluczykami czy cos w tym stylu a nic wspolnego z zarnikiem. Wystarczy przekrecic kluczyk i znow dziala 4 razy.
Bo jesli przekrecasz swiatla pokretlem to tyle razy ile przekrecisz one dzialaja, nie tylko 4.
Przy czujniku swiatla, zmierzchu w sloneczny dzien jadac przez obszar zalesiony tez sie wlanczaja co chwila w zaleznosci od ilosci swiatla.
Widac Audi przewidzialo ze bladynki beda sie wracac do auta po zakupy max 3 razy ;)
Wiadomo ze Kazde uruchomienie skraca zywotnosc, ale idac tym topem pozbadzmy sie czujnikow deszczu zmierzchu à wieksze oszczednosci beda.
Nie robcie z tego zarnika czesci jak glowica kosztownej bo Zaraz mity wyjda ze to bolaczka Audi, przepalajace sie zarniki. Jest to element ktory wymienia sie rzadziej niz klocki hamulcowe, opony itp. A zuzywac sie musi
Sent from my HTC One X using Tapatalk 2
-
"Wiadomo ze Kazde uruchomienie skraca zywotnosc, ale idac tym topem pozbadzmy sie czujnikow deszczu zmierzchu à wieksze oszczednosci beda. "
Przecież CLH można wyłączyć / włączyć przyciskiem pod pokrętłami i po co kombinować???????????
Przy czujniku zmierzchu w dzień i tak nie działa CLH jak jest włączone bo sensor światła tym steruje i od niego zależy czy włączać xenon czy nie.
Ten cały CLH to jest mega nieprzydatny ficzer, mam to ale nie używam zupełnie.
-
Audi 8P 2003r. Posiadam Borda z koncowka A i u mnie samo wlączenie vag'iem nic nie dalo- trzeba bylo zmasowac pin. Po zmasowaniu i zakodowaniu dziala leaving home ... ALE gdy zostawie auto na jakies 40min to funkcja leaving home wogole nie dziala. Próbowałem tak jak rpiechota nacisnać "otwarcie" dwa lub trzy razy ale na taki sygnał rownież nie reaguje. Pomaga tylko ponowne zakodowanie vag'iem. Chciałbym wymienić borda na K ale ciezko go upolować. Czy ktoś miał podobny problem i go rozwiązał?
-
masz bardzo stary board, cofnij sie jakies 5 stron do tylu tam borys pisal o dodatkowym kodowaniu czujnika/sensora zmierzchu. W moim bordzie F rozwiazalo to problem comming home.
Jedyne rozwiazanie Twojego problemu to zmiana borda na minimum F. Najlepiej K albo N bo P to straszna zadkosc.
-
Jest mi ktoś w stanie powiedzieć w jakiej postaci bordtnez A dostaje sygnał z czujnika zmierzchu ?
czy :
napięciowy
prądowy
rezystancja
-
Co myślicie o tym da rade czy nie ??
http://allegro.pl/doswietlanie-drogi...047733264.html
Oczywiście wpięcie tego pod halogeny :)
-
da radę, kumpel ma to coś w swoim Golfie Mk5 i działa, montaż prosty zresztą sam mu go montowałem, tyle że CH u niego włącza się samo bez klikania świateł długich a LH jest podłączony pod sygnał kierunkowskazu podczas wyłączania alarmu więc jest troszkę inna zasada jak w opisie tego urządzenia
-
Potrzebuje pomocy w poszukiwaniu przewodów . Czy jest może na forum jakiś elektryk
który wskaże mi przewody do uruchomienia leaving home
albo chociaż wiązkę w której szukać
http://allegro.pl/doswietlanie-drogi...082675742.html
potrzebuje "-" masę sygnałową w momencie naciśnięcia na pilocie otwórz
"+" sygnałowego w momencie naciśnięcia na pilocie zamknij
"+" sygnałowego od świateł drogowych
i + od halogenów
Z resztą juz sobie poradziłem
Dzwoniłem do faceta i mówi ze a 8p nie ma sterowania niczym po przez masę zwłaszcza central
Wiec szukam tylko plusa sygnałowego oraz kabla od halogenów ewentualnie który to bezpiecznik
bo ze nie mogę go namierzyć brak w instrukcji
- - - Aktualizacja postu - - -
Znalazłem juz sygnałowy + ( jest pociągnięty z pod migaczy które mrugają po naciśnięciu otwórz zamknij
Teraz tylko pytanie w ktore miejsce podpiąć + z sterownika aby zaświeciły halogeny ( na wyłączniku niestety podana jest masa która włącza halogeny :/)
- - - Aktualizacja postu - - -
Podłączenie halogenów:
Zwykły zderzak:
Prawy halogen
bordnetz wtyczka A pin 4 -> pin 1 halogen ( jeśli tu podepnę + to zadziała )
punkt masy za lampą przednią prawą -> pin 2 halogen
Lewy halogen
bordnetz wtyczka D pin 2 -> pin 1 halogen ( jeśli tu podepnę + to zadziała ??? )
punkt masy za lampą przednią lewą -> pin 2 halogen
-
1. Czy da się podpiąć C/L Home do świateł do jazdy dziennej lub do innych niezależnych świateł?
2. Jak się da, to jak?
3. Czy do funkcji C/L Home konieczna jest włącznik świateł z guziczkiem C/L Home?
-
3xnie
3. zajrzyj do warsztatu