Niezależnie od gwarancji srzedawca odpowiada za niezgodność towaru z umową.
bisua kiedy dokładnie kupiłeś laptopa?
Możesz odstąpić od tej umowy co oznacza, że oddasz laptopa a sklep ma zwrócić Ci pieniądze.
Printable View
Niezależnie od gwarancji srzedawca odpowiada za niezgodność towaru z umową.
bisua kiedy dokładnie kupiłeś laptopa?
Możesz odstąpić od tej umowy co oznacza, że oddasz laptopa a sklep ma zwrócić Ci pieniądze.
w sumie zakupiłem go w środę i w środę odebrał go mój znajomy w sklepie w WarszawieCytuj:
Oryginalnie napisane przez Piotrek.1781
hmm ale czy to jest niezgodność z umową czy wada sprzętu ??Cytuj:
tylko mi bardziej zależy nie na odstąpieniu od umowy a wymianie sprzętuCytuj:
Jeśli kupiłeś prze internet, to możesz w ciągu 10 dni odstąpić od umowy bez podania przyczyny.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bisua
Jeśli odstąpisz, to kupisz sobie nowy więc nie widzę problemu.
Powiedz sprzedawcy, żeby gwarancję sowie do gumowca włożył, bo Ty nie chcesz nigdy z niej korzystać.
"Niezgodność" w dużym uproszczeniu tym samym co wada sprzętu, zaś odpowiedzialność z jej tytułu podobna do rękojmi z k.c.
bisua kolega prawnik dobrze Ci pisze. Oddaj i tyle.
Niezłe.Rozwaliłeś mnie tym :lol: i mało nie zaplułem monitora.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez ZIC
hmm dzwoniłem do nich i chyba będą sie niestety stawiać co sądzicie o takim piśmie
W dniu 28.11.2007 roku zakupiłem w Państwa sklepie internetowym laptop Toshiba U300-142.
Po jego odbiorze (w trakcie którego został on otwarty i sprawdzony czy żadnego elementu nie brakuje) i dotarciu do firmy w dniu 3.12 próbowałem go podłączyć do sieci LAN w firmie, niestety nie było to możliwe, wszystkie próby zakończyły sie niepowodzeniem zarówno w systemie VISTA jak i XP PRO. Informatyk orzekł iż laptop Toshiba U300-142 ma najprawdopodobniej ma uszkodzoną wewnętrzną kartę LAN. W związku z powyższym zwracam się do Państwa z prośbą o wymianę w/w laptopa na nowy zgodnie z zapisami art. 560 ustawy Kodeks Cywilnego z dnia 23 kwietnia 1964 r. Dz.U. z 1964 r.
Nr 16, poz. 93 wraz z późniejszymi zmianami.
coś dodać czy może być ??
bisua może być. Ja dopisałbym w jaki sposób i kiedy dostarczysz laptopa do sklepu.
Napisz jeszcze dużymi literami na górze pisma
"Zawiadomienie o wadach fizycznych rzeczy z wnioskiem o jej wymianę"
żeby panowie w gumowcach wiedzieli dokładnie o co Ci chodzi.
Jeśli jesteś konsumentem (tzn. kupujesz na domowy uzytek nie związany z działalnością gospodarczą), to nie stosuj k.c. tylko ustawę o sprzedaży konsumenckiej oraz ustawę o o ochronie niektórych praw konsumentów(...). W pierwszej masz uprawnienia w razie niezgodności towaru konsumpcyjnego z warunkami umowy, w drugiej zaś możliwość odstapienia od umowy bez podania przyczyny. K.C. więc nie za bardzo w tej sprawie....Cytuj:
Oryginalnie napisane przez bisua
bisua kupowałeś to jako konsument? Jak tak to stosuj się do porady ZIC'a
Witam.
Mam pytanie w imieniu mojego kumpla.
Ma on zamiar kupic auto, na marginesie A3 a że nie dysponuje cała kwota postanowił pomóc sobie kredytem. Samochód zamierza kupic od osoby prywatnej.Auto jest zarejestrowane w Polsce.
Czy bedzie musiał zapłacić 2% podatku jesli bieże samochod w kredycie???
[ Dodano: Pon 10 Gru, 2007 18:27 ]
hmmmmmm prawniku, mozesz mi pomóc iodpowiedziec na ww. pytanie ???
Moim zdaniem będzie musiał zapłacić podatek.