U ciebie nie ustawia się kąta wtrysku nie spojrzałem na symbol-sorki.
Printable View
U ciebie nie ustawia się kąta wtrysku nie spojrzałem na symbol-sorki.
a jaki powinien być kąt wtrysku ustawiony ? mam ustawiony na 7. podobno na zimę taki kąt wtrysku nie zaszkodzi, chciałem go ustawić na 5.0 ale nie powinno być problemów. Jakie jest twoje zdanie ?
Sprawdziłem bezpiecznik obok akumulatora - wszystko OK
sprawdziłem bezpieczniki obok kierownicy - wszystkie OK
Po przekręceniu kluczyka nie słychać "cyk" (może dlatego że w garażu jest 18 stopni)
Co ciekawe niezależnie od temperatury zewnętrznej kontrolka świec żarowych zawsze świeci tyle samo.
Jutro kupię przekaźnik 103 i go wymienię. Dziękuje wam za błyskawiczne odpowiedzi.
Jeśli masz vaga możesz sprawdzić czas grzania świec lub zmienić wartość i wtedy sprawdzić czy czas na zegarach się zmienia,co do przekaźnika to sprawdź czy jest sprawny po co masz kupować nowy,może problem leży gdzie indziej.
Nie mogę znaleź jakie wartości powinien pokazywać omomierz celem sprawdzenia przekaźnika,ogólnie koszt niewielki więc można zaryzykować lub podjedź do jakiegoś elektryka.
witam
Dziś napotkał mnie pewien problem, mianowicie: dziś rano było około -5 stopni, przekręcam kluczyk, zapala się OK a tu nic nawet nie kręci, kilka razy przekręciłem kluczykiem aż za szóstym razem zakręcił i odpalił. W ubiegłym roku były zdecydowanie wieksze mrozy nawet po -18 i palił bez problemów, również rok temu miałem wymieniany bendix w rozruszniku i wszystko było nasmarowane.
W tamtym tygodniu byłem na sprawdzeniu aku, koleś powiedział że: ładowanie idealne, naładowanie aku 80%, no i że jest zdecydowanie za mały do mojego silnika gdyż przy wiekszych mrozach bedzie miał problem zakręcić, ale myślę sobie palił przy -18 i więcej to czemu przy -5 nic nie kręci? Przy plusowych temp. nigdy mnie to nie spotkało.
Co wy na to?
No i jeszcze jedno zjawisko zauważyłem że przygasają mi delikatnie wszystkie światła, wymieniałem regulator napięcia i dalej to samo.
podpowie ktoś?
próbowałem dziś zmienić czas grzania świec żarowych, ale posiadam tylko vag com 311 a wersje 4 nie pełną. w wersji 311 nie mogę adaptować kanału 12 :/
Zrobiłem dziś "test wyjść". Przy teście przekaźnika świec żarowych światła przygasły więc i zrobiło "cyk". Niestety sam sobie z tym problemem nie poradzę, będe musiał do kogoś podjechać.
Witam.Mam problem z moją A3 1.9TDi AHF gdy próbuję zapalić coś mi "cyka" pod maską i nawet nie zakręci.Co może mu dolegać??
Jarkob popytaj może ktoś z okolicy ma pełną wersją i mógłbyś do niego podjechać lub podskocz na spota u siebie.
Dodano:
Co do cykania to może być rozrusznik ale jest za słaby aku i nie ma na tyle mocy aby go przekręcić, sprawdź najpierw akumulator może wystarczy go tylko porządnie naładować lub podmień dla sprawdzenia na dobry.
Spróbuj - VCDS-Lite 1.0 <- pelna wersja