O taki efekt mi właśnie chodzi. Dzięki z pomoc
Printable View
O taki efekt mi właśnie chodzi. Dzięki z pomoc
Witam,
Jakie amortyzatory na przód do S3 8L mi polecicie? Dodam że mam Sprężyny Eibach.
Są dostępne Kayaby Ultra SR pod S3 8L? Pod A3 są, tyle wiem...
Są też Bilstein B6 aczkolwiek wolałbym az takich wydatków uniknąć jak na ten czas .
Planuję na wiosnę wymianę przednich amortyzatorów + obniżenie na sprężynach Vogtlanda - sprężyny są -50/-35, ale z racji tego że są do innej wersji silnikowej to mam nadzieję, że przód będzie równo z tyłem. Stan dróg na najczęściej przeze mnie pokonywanych trasach jest tragiczny, więc chciałbym coś trwałego.
Zastanawiam się nad czterema opcjami amortyzatorów:
- Monroe Reflex ( E 4858 ),
- Bilstein B4 ( 22-045751 ),
- Kayaba Ultra SR ( 324 016 ),
- Sachs ( 200 954 ).
Wszystkie modele są gazowe. Generalnie skłaniam się ku produktom Monroe, ale może macie jakieś inne ciekawe propozycje?
Bilek B8 do takiego obniżenia
wina i czasu dajcie to Wam przepacze ;)
W moim A3 mam od 3 lat sprężyny H&R -35. Niedługo przed ich założeniem wymieniałem tylne amortyzatory na Monroe (jakieś zwykłe), razem z górnymi mocowaniami, bo stukały. Już po około 1,5 roku od wymiany amorów na stacji diagnostycznej wykazało nierównomierne i zauważalne zużycie, a od niecałego roku na 90% znowu słychać stukające mocowania. Dla odmiany przednie amortyzatory są chyba jeszcze od nowości i mają się dobrze.
Ogólnie zachowanie tylnego zawieszenia od założenia sprężyn jest dziwne. Na krótkich muldach/wybojach, kiedy jadę z większą prędkością słychać jakbym wjechał w dziurę a nie na pofałdowany asfalt. Nie wiem na ile jest to wina sprężyn, a na ile amortyzatorów.
W związku z tym chyba w najbliższym czasie znowu wymienię tylne amortyzatory. Co w takim razie wybrać? Wspominane Bilstein B4, czy B4 sport? Nie zależy mi na bardziej sportowych właściwościach (bona Monroe poza muldami jeździło się bardzo dobrze), a bardziej na trwałości i odpowiednim wybieraniu nierówności w zestawieniu ze sprężynami H&R -35. Za jakiś czas pewnie do kompletu wymieniłbym przednie na takie same.
Moze KYB Ultra SR?