Zależy od szerokości.
Tapatalk
Ale to się pokrywa, bo felgi 16" mają z reguły 6,5" szerokości i standardowo oponę 205. Bedzie pasować.
Szerokosc felgi to 7 cali a opona ma byc standart 205
A jak sprawa wygląda przy et 45, felga 18x8 opona 225/40r18? Mam jeszcze wątpliwość, felga wymaga cieńszych łepków śrub, to chyba nie będzie problemem, można dokupić śruby z szczuplejszymi łepkami ?
Witam, potrzebuje szybkiej odpowiedzi bo mam okazje kupic felgi ale ciezko mi stwierdzic czy bedzie wszystko ok. Aktualnie mam 6,5jx16" et42 chce kupic 7jx17 et50. Nie bedzie tarlo? Z tego co czytalem to felga schowa sie o 8mm roznica et ale jest o pol cala szersza czyli bedzie o jakies 4mm bardziej wystawac?
Dzięki, czyli dystanse nie beda mi potrzebne?
Cześć, mam okazje wrzucić alufelgi na opony zimowe tylko teraz pytanie do was czy będzie ok ? :) Posiadam A3 8P Sportback, Felgi 16" / 7,5 J / ET 35 do tego opony bym przełożył z moich stalówek 205/55. Wydaję mi się że te felgi chyba odbiegają od standardu ? :P bo moja stal na zimę z tego co pamiętam ma 6,5 J i ET 50 - 52. jak by to się miało do jazdy, komfortu, zakrętów, obcierania i szybszej jazdy ? :P
Panowie, mam teraz 7,5x18 et54 i opony 225/40, dystans z przodu 13mm i z tyłu 15mm. Chce teraz kupic komplet 8x18 et46, z przodu wychodzi na to, ze bedzie 1mm wystawało względem obecnego setup'u. Zawieszenie na chwile obecna mam -30mm eibach'a i mam praktycznie na rowno z blotniekiem kolo, co radzicie zrobic?
O miejsce z przodu się nie martw, spokojnie możesz zakładać.
Tapatalk
Dzieki PamaB za odpowiedz!;)
Mam na oku felgi stalowe 7Jx16 ET39 z otworem centrującym 66,6 mm. Czy bedą pasować? Nie moge znalesc nigdzie czy ET 39 bedzie ok.
Et będzie ok, ale będziesz potrzebował pierścienia centrujacego, bo A3 ma średnicę 57.1
Tapatalk
Czy podejdą mi felgi do A3 8P Sportback 8j 18 et 35 ? Zawieszenie aktualnie z wersji ambitiente, lecz będę zmieniał na eibacha -30. Jakie opony do tego można polecić?
Nie podejdą. Będą obcierki na pewno.
przy oponie 205 by podeszły , przy 225 na pewno będą obcierki
Witam.
Krotko i węzełkowato.Felgi 18,8J ET 40 czy 45...?
Opony 215/40/18 lub 225/40/18...
http://allegro.pl/audi-18-5x112-a3-a...044300744.html
który wariant polecacie aby to bezpiecznie-czyt.bez obcierek-jeżdziło...??:study:
Pozdrawiam ;)
Et45
Tapatalk
Dziękuje.
:thumbright:
a ma znaczenie obniżenie zawieszenia??(sprężyny H&R) :confused:
Obniżenie samymi sprężynami nie ma znaczenia. Żeby nie ocieralo musisz mieć ET45.
18", 8,5J , et 43 zmiesci sie nadkola (nie bedzie tarlo od wewnatrz)? 225/40 opona
Zdecydowanie będzie tarło. Przy szerokosci 8,5" bezpieczne ET to okolice ET50-52. Chyba ze wrzucisz waskie opony z naciagiem.
Śmiało pakuj te koła. Nic nie będzie tarło.
Będą obcierki. 225/40 na 8.5j to praktycznie żaden naciąg wiec niewiele to pomoże.
Tapatalk
Koledzy przymiezam sie do kupna felg do moich nowych letnich kapci, choc dopiero zima idzie.
Ale juz lepiej sie zaopatrzyc w nowe kapcie w zimowa pore.
Mysle o felgach takich:
http://allegro.pl/217-et45-felgi-17-...524813790.html
Opony juz kupione 225/45/17
Czy do mojej niuni bedzie pasowac?
A3 oczywiscie 2009 4D.Sportback
dziekuje i pozdr
Mordeczki - 18x8,5J ET55 i opona 225/40, siądzie?
Przy takim et to jeszcze dystans by się zmieścił
rozumiem, że 10mm powinno wjechać :v
bedzie tarlo o wewnetrzne plastiki nie wsadzisz chyba ze dystans, mam felgi z tt 18x9j et 52... mowie od serca maks 8j nie pakuj w 8p wiekszych chyba ze chcesz kombinowac, piona!
Nic juz z tego nie rozumiem :/ co czlowiek to opinia
Dlatego od razu pisałem, że do tego dystans wrzucić i wtedy będzie z zewnątrz ******ście i w środku nie będzie tarło .
a jeszcze jedno 18x8 ET44 będzie ok?
W sb i 3d jest trochę inaczej. W sb by tarlo napewno z pasażerami. Nie wiem jak jest w 3 d.
ja w SB mialem 8j Et 42 i było gitara także 44 tym bardziej powinno byc.
Mam 3d
Koledzy,odnieście sie proszę do sytuacji-jakie znaczenie na zakładane felgi miałoby obnizenie zawieszenia...Wtedy wejdą szersze?,większe?,czy wręcz odwrotnie??Jak to wygląda?
Dzieki
Witam panowie ważne pytanie właśnie mam jechać po felgi do 8p i są ta 19" 8j szerokości i et 35 pytanie czy uda się założyć i czy nie będzie obecierac będzie autko siedziało na gwincie lub sprężynach -45 są to ori felgi tzw eslajny :)) a wiec chyba powinno pasować ? Co o tym myslicie tak pewnie było pisane ale zbieram się juz do wyjazdu po felgi i nie wiem czy jest sens !?
Kolego przeczytaj tytul tematu w ktorym piszesz od poczatku do konca. Sam tytuł.
BTW. Oglądałem dziś felgi 18x9j et52 i caly czas mam obawy ze to bedzie trzeć :(
Właśnie dlatego pytam pisze poniżej 35 i pytam czy włącznie z 35 czy nie .... Trochę mnie był wkurza bo większość felg ma niskie et....
dmdash jest parę setów nawet na forum z 9j et52 i nie było problemów.
Nie kojarzę żadnego z 18 ale w 19 ma tak chociażby Sampler, Lukk i Hebe.
Tapatalk
PamaB dzięki za cynk :)
Trochę nie typowo, bo chodzi o Passata b5fl.
Felgi ATS DTM Competition (tak przynajmniej wyglądają i mają oznaczenie ATS) mają 18 cali, 8 i 9,5 j szerokości. Niestety nie znam et, ale wydaje mi się że jest jedno dla rozstawu 5x112.
Przypuszczalnie et dla 8j wynosi 65 a dla 9,5j 73.
Czy to będzie trzec? Jakie ewentualnie dystanse?
Nietypowo, ale może ktoś będzie wiedział, z góry dzięki :-)
Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka
Oponki to 245/45 :-)
18"
et 38
szerokosc 7,5j
opona 225/40
zawieszenie ambition - 16mm
bedzie drapać z przody i z tyłu? :confused:
Problem dotyczy A3 8p gwint vogltand .Planuje upchnąć na przód 18/9.5 et33 prawdopodobnie będzie to wystawało 2 cm poza błotnik.Pytanie brzmi-Czy sam camber załatwi sprawę?.
Witam
Mam pytanie co prawda dotyczace 8v quattro s-line jakie felgi kupic
8.0 18" et 43 czy et 50 seryjnie jest 7.5 cala 18 et 51
Bo naczytalem sie o 8p a o 8v nie ma za duzo na forum?