a co zrobic aby bylo zamykanie z pilota zmienic pompke centralnego zamka czy cos jeszcze
Printable View
a co zrobic aby bylo zamykanie z pilota zmienic pompke centralnego zamka czy cos jeszcze
Przeczytaj pierwsze 3 strony tego tematu ;) tam zaiste odpowiedz znajdziesz ..
Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z działaniem szyb (raz działają a raz nie) z światłem w środku ( czasem podczas jazdy samo się zapala i zaraz gaśnie, albo po zamknięciu drzwi i przekręceniu stacyjki nie gaśnie) z zamykaniem drzwi z kluczyka (podczas zamykania zamykają sie tylko drzwi kierowcy, dodam tez ze podczas otwierania otwierają sie wszystkie drzwi) podczas zamykania drzwi guzikiem od centralnego tym co jest na drzwiach pompka od centralnego długo pracuje. Jeszcze działo mi sie ostatnio tak , że jak przekrecałem zapłon słychac jak pompka działa tzn jak otwiera zamki a jak wyłączałem zapłon to sie auto zamykało. I teraz pytanie czy te wszystkie objawy moze powodować pompka od centralnego?
Moja pompka to 8L0 862 257 K (ewentualnie jak pada to jaką mógł bym ją zastąpić aby działał mi ten kluczyk opisany niżej?)
posiadam tez kluczyk scyzoryk który od kąt mam Audi to nie działał ( Kluczyk VDO 4D0.837.231)
AUDI A3 8L 5drzwi 2000r
Kochani...
Posiadam taką pompę: 8D0 862 257 C
Pytanko: Na jaką mogę tu obecną wymienić ?
Czy taka sama z symbolem E na końcu będzie działać ?
Na początku nie dało się otworzyć bagażnika a teraz już centralny nie działa.
Z góry dziękuję ślicznie za pomoc.
Mariusz.
Pompka z koncowka K na koncu, przy adaptacji ani kanal 01 ani 21 nie jest dostepny. Czy to wina vcds 12.12 ryzowego ,czy nic tego nie ruszy ?
panowie a jak kupię pompę ze scyzorykami to będę musiał programować/ kupić nowe scyzoryki?
Jak kupisz pompkę, która ma zaprogramowane już te scyzoryki to nie. Jak oddzielnie kupisz pompkę i oddzielnie scyzoryki to tak. Na logikę.
Cześć,
Posiadam kompresowek z VW POLO 1HO 962 257 A i potrzebuje przełożyć kompresorek do pompki w moim A3.
Obecna pompka ma nr 8DO 862 257 B
Niestety nie potrafie zdemontować tego ustrojstwa. Może ktoś spotkał sie z podobnym problemem? Jak odkrecić wirnik?
https://s30.postimg.org/5t54wlv59/20170127_182730.jpg
Odpowiadam sobie sam, poniewaz problem rozwiazalem podpinajac pompke do innego audi i tam zaprogramowalem oba piloty klasycznym sposobem na wciskanei przyciskow w odpowiedniej sekwencji. Widocznie u siebie mam cos nie tak z instalacja, lub cos jest specjalnei porobione aby nie dokodowac innych pilotow, bo nie ma zadnych bledow w vagu. Najwazniejsze , ze mam oba piloty zakodowane i to do dwu pompek (druga na zapas).
Witam, mam pompke o numerze 8D0 862 257 C, która nie obsługuje pilota, a mam okazję ją zamienić na pompke o nr 8L0 862 257. Z wątku wyczytałem, że do tego wystarczy podpiąć antenę 433MHz i zakodować kluczyk. Moje pytanie brzmi czy to będzie działać?
oczywiście że będzie
a tu masz przykład takiej przekładki
https://www.a3-club.net/forum/showth...26#post1531526
Podpinam się pod pytanie. Ja mam obecnie pompke 8L0862257 i jak kolega wyżej jestem ciekawy czy kupienie jakiegoś pilota na allegro i zakodowanie go sprawdzi się czy muszę inwestować w uniwersalny sterownik z zakodowanym pilotem. Pozdrawiam.
Musisz kupić pilot który działa na 433mhz i zakodować go :)
A czy może być pilot od passata bo mam jeden stary właśnie na 433 mhz. Czy numer na kluczyku musi się zgadzać z numerem pompki?
Przewertuj temat, z tego co kojarze to musisz miec odpowiedni numer kluczyka do wersji pompki przed/po liftowej. A czy z innych podejdzie, nie mam pojęcia. Sam będę w kwietniu bawić się z kluczykiem od A6..
Kupiłem pompkę centralki o nr 8D0 862 257 E z anteną i pilotem do niej (wcześniej miałem 8D0 862 257 C). Podłączyłem antenę, centralkę o literze "E" i zabawa jest taka, że pilot w ogóle nie reaguje, działa tylko zamknięcie drzwi poprzez przekręcenie kluczyka w drzwiach, zaś w ogóle się nie chce auto otworzyć przez przekręcenie kluczyka, otwierają się tylko drzwi kierowcy, a gdy wsiądę do auta włącza się alarm (awaryjne i za cholerę nie idzie tego wyłączyć tylko poprzez odłączenie pompki). Bawiłem się z tym z godzinę czasu i mam już dość. Moje pytanie brzmi jak zrobić by to działało? Muszę się bawić w kodowanie? Jeśli tak to poproszę o jakieś wskazówki, bo to moja pierwsza styczność z VAGiem.
musisz zakodować, tak samo jak było w starej pompce.
Pilot powinien działać od razu, bo to komplet był. Może bateria do wymiany.
W takim razie bawić się będę dalej
Albo pilot był odłożony z marszu "jako komplet". Tak tez się czasami dzieje na aukcjach..
Wg opisu kolegi ma pompkę zakodowana na otwieranie dwuetapowe czy jak to tam się zwie i czujnik otwarcia drzwi tez już nie łączy :) a czy światło w podsufitce się włącza/wyłącza po otwarciu /zamknięciu drzwi?
Działa, wystarczyło baterie wymienić :salut:
EDIT:
Tylko zastanawia mnie dlaczego dalej jest taka sytuacja przy otwieraniu auta poprzez przekręcenie kluczyka w drzwiach :confused:
Tomzee przeczytaj co napisał od a do z ;) jest w kodowaniu opcja podwójnego otwierania drzwi. Takie jakby antykradziejstwo z drzwi pasażera :P
Witam. Mam pompkę o oznaczeniu 8L0 862 257 E . Czy do niej da się zakodować jakiegoś pilota ? Wg opisu z 1 strony wynika że obsługuje ona pilota. A jeśli tak to jakiego? A jeśli nie, to proszę podpowiedzieć co mam kupić żeby zamykać auto pilotem. Tzn proszę o symbol pompki i pilotów, które mogę wsadzić w zamian. No i jak wygląda procedura kodowania pilota do pompki. Dzięki za pomoc
Faktycznie nie obsluguje, poprawcie to na poczatku.
Nie obłusguje, pierwsza strona jest odrobinę źle napisana. Te które mają mhz obsługują, a jak chcesz mieć pewność to zajrzyj tutaj na stronę:
http://digakom.com/katalog.php?TYP_SORT=A&KAT_SORT=A3
A procedura kodowania jest w tym temacie, ale trzeba poszukać..Cytuj:
central locking pump with control unit
version without alarm system and without RF remote control
W takim razie który model mogę zamontować jako zamienny ? Gdzieś czytałem że pompka z końcówką g będzie pasowac
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Z kodowaniem kluczykow jest ciekawie, u mnie bylo cos zablokowane i nie przyjmowalo nowego kluczyka, chociaz w vcds widac bylo ze reaguje na przyciski. Dopiero przelozenie pompki do drugiego A3 pozwolilo dokodowac piloty bez problemu.
Możesz włożyć każda pompkę. Najlepiej poszukaj takiej, która jest w komplecie ze scyzorykiem z podobnego rocznika (immo w scyzoryku). Do tego od razu bierz antenę od sprzedawcy żebyś problemów z zasięgiem nie miał ;)
Rozumiem ze jeśli dorwę pompkę ze scyzorem to przekładam 1 do 1 i powinno chulac ?
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Panowie numer pompki 8L0 862 257 G.
Kluczyk scyzoryk może być dwu albo trzy przyciskowy ?
Dodatkowy to jest do otwierania klapy ale to mi nie jest teraz potrzebne.
Mam okazję kupić stacyjkę ze scyzorykiem dwu przyciskowym za 60 zł.
Stacyjka na zapas a kluczyk teraz by się nadal.
Aktualnie otwieram przez przekrecanie kluczyka w zamku.
Jest centralny.
Jeden zwykły kluczyk.
Jak jest tym kodowaniem ?
Dużo zachodu ?
Arturek powinno ruszyć. Opis kodowania masz na wcześniejszych stronach.
Ruszy wszystko, pilot 3 przyciskowy jest do otwierania bagaznika poliftowego, w przed-liftowym poprostu ten srodkowy przycisk zostaje bezuzyteczny. Z org klucza tylko pastylka immo do przelozenia, albo dokupic czysta pastylke i dokodowac. Procedura kodowania pilota tez prosta jak drut. Trzeba sprawdzic czestotliwosc pilota czy spasi do pompki.
Mam pytanie odnośnie pompki. Miałem zamiar kupić zestaw naprawczy do swojej, niestety przy demontażu wężyka pękł króciec w połowie. Czy jest sens klejenia tego ? Szkoda kupować całej pompki
Mam pewien problem. Pompka otworzyła drzwi, klape bagażnika ale nie chce otworzyć klapki wlewu. Jak otworzyć to dziadostwo ?
A pytanie z cyklu, dlaczego to ustrojstwo się nie otwiera ? pompka zgon ?
musisz sprawdzić mechanizm czy działa a później pompkę i połączenie
klamamoto orientujesz się czy pompka poliftowa z końcówką "B" podejdzie do przedlifta z końcówką "H" ? niby obsługuje alarm i pilot
ale nie radiowo/poczytaj kilka pierwszych stron
https://www.a3-club.net/forum/showth...-update/page89
Rozłożyłem swoją pompkę i o dziwo, wirnik jest cały. Czy da radę wirnik źle złożyć ? Wewnątrz wirnika są takie 4 małe elementy to jest jakaś równoważnia ? Ma to znaczenie jak to jest złożone i skręcone ?
Motyw u mnie jest taki, że drzwi się otwierają ale nie zamykają i nie ma oświetlenia wnętrza we włączonej pozycji "0" natomiast na "1" działa.
Jak zakodować pilot za pomocą VCDSa, bo nie umiem znaleźć tego posta, kopie i kopie w tym temacie.
Witam
Proszę o pomoc. Chciałbym zakodować nowy kluczyk i otwieranie z pilota. Zakupiłem nową pompkę 8D0862257E , kluczyk 433,92mhz, nową pastylkę. Wyciągnąłem kod immo. Kluczyk działa. Pompkę starą wymazałem, nową zaprogramowałem. Kod dla pompki 10753. Auto się zamyka, otwiera, centralny działa. Ale nie działa za nic pilot.
Testowałem opis z kluczykiem w stacyjce, drugi na zewnątrz, trzymanie przycisku 5sec, później 15sec i nic, z przekręconym w drzwiach kluczykiem również.
Co mogę robić nie tak ? Bateria do kluczyka jest nowa, nigdy wcześniej go nie używałem.
Witam posiadam pompke o oznaczeniu 8L0 862 257 K ktora mi sie posypala po podlaczeniu pompki z oznaczeniem 8D0 862 257 B samochod zamyka sie i otwiera z kluczyka z pilota nawet niedrgnie ... czy jest szansa zaprogramowac pilot do tej pompki ?
nie zauważyłem sorki
w takim razie zobacz post 9 , 25 i 40,45
ogólnie czy sama pompka ma odpowiedni kod
8L0 - przedliftowe z tego co kojarzę, 8D0 - poliftowe (nie dam sobie ręki odciąć)