Czy ktoś się orientuje czy można dokupić grafitowe łopatki do pompki centralnego zamka?
Printable View
Czy ktoś się orientuje czy można dokupić grafitowe łopatki do pompki centralnego zamka?
samego wirnika niestety się nie da dokupić, ale można dokupić razem z silniczkiem.
http://allegro.pl/kompresorek-do-aud...040400313.html
lepsze to niż cała pompka
Gdyby ktoś potrzebował kompresorki do pompek to zapraszam na priv. Cena dla forum 115zł.
wojas daj zdjęcie co dokładnie jest Ci potrzebne (nie wiem moze było kilka rodzai pompek) mi poadł na cztery czesci ten okrągły wirnik który sie nakłada na (krzyzyk czy na te łopatki cieżko to opisać sorki)
Cześć,
Niedawno kupiłem A3 00' przed liftem. Mam problem właśnie z centralnym zamkiem a dokładniej z zakodowaniem kluczyków. Próbowałem wszystkich metod adaptacji (oprócz vag) i piloty nie chcą się zaprogramować. Pompka działa bo ją słychać i cz działa ale jedynie z kluczyka. Oświetlenie, szyby i lusterka działają. Co radzicie?
Pompka ma taki numer: 8L0862257K, z tego co czytałem obsługuje pilota. Najdziwniejsze jest to że robię wszystko tak jak tutaj: http://images28.fotosik.pl/191/c38e308efd0c47e0.jpg wszystko przebiega pomyślnie, samochód odblokowuje się z przycisku ale tylko raz. I potem wszystko zanika i wracam do punktu zero. :(
robiłeś tak jak w tym temacie? http://www.a3-club.net/forum/showthr...45#post1087745
Tak, przerobiłem ten temat i próbowałem dokładnie tak jak jest napisane. Podczas programowania centralny zamek działa z kluczyka zamykają się wszystkie zamki, po naciśnięciu przycisków na pilocie miga awaryjnymi czyli tak jak trzeba. Problem jest tutaj " Po przerwie 5 sekund od ostatniego nadania impulsu ponownie nacisnąć na chwile przycisk nadawania. Samochód zostanie odblokowany i przebieg programowania pamięci jest zakończony." Istotnie samochód zostaje odblokowany z pilota ale po wyjęciu z zamka nadal nie działa. Wyciągałem pompkę, wszystko wygląda na pierwszy rzut oka w porządku. Próbowałem też Polskim Vagiem ale bez powodzenia. Może nie obsługuje adaptacji... nie wiem.
Ja wirnik mam cały potrzebuję tylko cztery łopatki grafitowe i pierścień zewnętrzny. Te elementy się wycierają i jak jest ich "za mało" to początkowo słabo (długo) pompuje a następnie łopatki wypadają i rozwalają resztę. Na razie obróciłem łopatki i jest lepiej ale kupię nową pompkę bo to nie wytrzyma długo.
pamietaj, zeby nie kupowac całej pompki tylko sam kompresor
Tak, mam zamiar kupić sam kompresor, kolega Stacho ma takowe do sprzedania...
Mnie też dopadło - kompresor zamówiony - zobaczymy czy tylko to było przyczyną braku centralnego
link do fotki: http://naforum.zapodaj.net/66ad165b35df.jpg.html
kowet, tak od tego się różne dziwne rzeczy dzieją, nawet najstarsi górale nie wiedzą jak to jest skonstruowane :P Tak na poważnie, to skoro juz masz pompke wyciagniętą to zakup preparat kontakt S w elektronicznym i wyczyść wtyczki i gniazda w pompce
Cześć,
Miałby ktoś może do sprawdzenia pompkę z końcówką K na terenie Częstochowy lub okolic? Moja niby działa i pompuje jak należy, centralny i szyby działają, oświetlenie też. Ale nie mogę zaprogramować do niej żadnego z dwóch pilotów które mam i trochę mnie to frustruje. Dlatego chciałbym sprawdzić czy mam pompkę do wymiany czy problem tkwi gdzie indziej.
etanol - dzięki za radę i tak przy okazji, czy jeśli moja pompa jest z literą L to znaczy, że mogę do niej dokupić jakieś piloty? mam oba klucze bez pilotów ale pomyślałem, że może warto to zmienić.
OK znalazłem - już nie trzeba :)
hehe no problemo
Panowie, mam następujący problem: założyłem sobie alarm, zaprogramowałem go w ten sposób, by przy zamykaniu dawał impuls 35 s na sygnał zamknięcia centralnego zamka w samochodzie Efekt jest taki, że domyka mi jedynie szybę kierowcy po uzbrojeniu alarmu. Gdy mam lekko otwartą np. szybę z tyłu, otwiera ją jeszcze szerzej po uzbrojeniu alarmu, szyby pasażera nie udało mi się domknąć. Nr pompki centralnego zamka, jaką posiadam to 8L0 862 257 L. Wie ktoś w czym może tkwić przyczyna?
Kompresorek wymieniony - wszystko działa poprawnie. Znowu wróciłem do życia :)
stary kompresorek zatrzymaj, jak komuś się silniczek spali to sie przyda:)
Mam schowany jak i inne graty jakie wymieniałem, na szczęście, odpukać, jest ich baaaardzo mało :) znacznie mniej niż przy moim drugim aucie (VW TOURAN)
Panowie, przewertowałem cały wątek i nie spotkałem się z takim problemem jak u mnie dlatego proszę Was o pomoc. Przestał działać mi centralny zamek, wszystkie pozostałe funkcje: szyby, domykanie, ściemniane lampek itp działało prawidłowo. Sprawa wydała się oczywista - padł kompresorek. Po wyjęciu całej pompki diagnoza się potwierdziła, pod ręką miałem sprawdzoną pompkę z golfa 3 dlatego zgodnie z opisem zamieszczonym na forum przeszczepiłem bezproblemowo kompresorek. Wszystko w środku było zapylone grafitem ze starego silniczka dlatego delikatnie oczyściłem to benzyną i kontaktem do styków. Wróciłem z radością że tak sprawnie poszło do auta, podłączyłem i tu pojawia się problem. Po podłączeniu wszystko jest martwe, nie otwierają się szyby, nie działa zamek itp. Sprawdziłem bezpieczniki są dobre dla pewności podmieniłem nawet na nowe, sprawdziłem miernikiem na czarnej kostce na 4-tym pinie jest napięcie na 5-tym masa tak jak w rozpisce.
Macie jakieś pomysły co mogło to spowodować i jak temu zaradzić? Nie chciałbym kupować niepotrzebnie nowej pompki.
Dodam, że moja pompka ma oznaczenie "L" ale oryginalnie nie było pilota i tak zostało - otwieram kluczykiem. Z góry dziękuje za podpowiedzi
Mam podobny problem co TomQ, na początku przestał działać centralny z pilota jak i z zamka ale pozostała elektryka działała, potem i to przestało. Oczywiście rozebrałem pompkę i wirnik był cały, po odlutowaniu i podłączeniu na krótko silniczek też działa wiec pomyślałem ze elektronika padła, kupiłem drugą pompkę i także zero działania. U kolegi w s3 który miał taką samą pompkę obie pompki działają. Danio wspominał, że może to być przekaźnik odpowiedzialny za centralny ale nie mogę go zlokalizować. Posprawdzam jeszcze w kostce czy jest napięcie na odpowiednich pinach.
Rozumiem, że bezpieczniki nr 6,14 i 38 sprawdzone?
Oczywiście, napięcie też sprawdziłem, dochodzi do kostki.
Podepnij Vag'a, może pokaże jakiś błąd w central lock's
Kurcze zapomnialem o Tobie. Bede dzis w garazu to sprawdze to dla ciebie.
Od siebie jeszcze dodam, że VAG nie chce się połączyć z całym modułem komfortu, bezpieczniki tak jak pisałem mam sprawdzone.
Z tego co wiem to przez VAG'a powinieneś łączyć się nie z modułem komfortu [46] (bo go nie ma) tylko z centralnym zamkiem [35].
Może trochę nie dokładnie powiedziałem, użyłem skrótu myślowego. w tej zakładce "Comfort/Conv." nie mogę się połączyć ani z centralnym zamkiem[35] ani z innymi opcjami. Ale dzięki za podpowiedź.
dokładnie. 35 central lock's
jeżeli nie daje rady, to jedz do tego kolegi gdzie wymienialiście pompki, podepnij i zvaguj. Jeżeli pompka dostała w Twoim aucie błędu, to będzie ten błąd pamiętać
Kolega armorsnake podmieniał pompki. Ja niestety nie miałem takiej możliwości. Kolego etanol myślisz, że pompka mimo odłączenia mogła zapamiętać błąd i po ponownym podłączeniu do auta jest "martwa"? Tak jak pisałem wcześniej pozostałem funkcje (szyby itp) do momentu odłączenia działały. Z góry dziękuje za podpowiedź
nie nie nie, ona błąd pamięta, ale powinna działać normalnie.
Przejrzę jeszcze raz dla pewności wszystkie bezpieczniki ale w takim razie wygląda na to że padła elekronika. Dziwi mnie tylko fakt że oprócz zamka wszystko działało a po odłączeniu i ponownym podłączeniu z nowym silniczkiem już nie. Dzięki za pomoc.
aha no i jeszcze jedno. Kolejnośc podłączenia wtyczek tez ma jakąs tam wagę :) nie wiem dokładnie jaką, ale ma:) nie wiem dokładnie teraz która najpierw, ale na pewno środkowa ma wejśc ostatnia
Dzięki, o tym nie wiedziałem. Jutro to sprawdzę i podzielę się efektami.:)
Gruba czarna ma byc ostatnia bo to jest zasilajaca a srodkowa pierwsza. Tak dla scislosci
w UK wszystko jest odwrotnie ...
Problem rozwiązany ;) Zrobiłem tak: wyjąłem bezpieczniki o których mówił kilka postów wcześniej kolega etanol, podłączyłem po kolei kostki: małą, później dużą i na końcu tak jak mówił kolega DanioUK tą z zasilaniem. Potem włożyłem bezpieczniki na miejsce i wszystko działa jak należy. Koledzy etanol i DanioUK dzięki za trafne podpowiedzi i pomoc w rozwiązaniu problemu;)
Mówisz o tych nr 6,14 i 38? Kurczaki aż wymienie te bezpieczniki na nowe i spróbuję tej metody.
Dokładnie tak: 6, 14 i 38
na które piny w pompce przychodza sygnały że pompka powinna sie załączyc tzn otworzyc auto? Mam taki problem ponieważ gdy jade pompka otwiera samochód gdy sie zatrzymam to sie uspokaja.Po wyciagnieciu kluczyka ze staryjki otwiera samochod kilka razy;/
Czesc mam problem jak zamykam drzwi z kluczyka w drzwiach kierowcy strasznie ciezko przekreca sie kluczyk- a w pozostałych zamkach normalnie sie przekreca kluczyk z czego to moze byc .Obawiam sie ze w koncu polamie ten kluczyk przy otwieraniu -zamykaniu
Piteroo szukaj tutaj:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...34#post1101234
Tam rozpisalem wszystkie piny.
Streetfighter wyjmij ten zamek lub przeczysc wkladke. Nic innego nie pomozemy
Ja wytargałem cały zamek z drzwi. Rozebrałem na atomy całą wkładkę z zapadkami (smar wewnatrz twardy jak beton, zapadki chodziły z oporem lub całkiem były zatarte, myłem te małe sprężynki, bo też całe w smarze), Cały zamek (mechanizm wymoczyłem w rozpuszczalniku, później czyszczenie pędzelkiem) na koniec smar do niskich temperatur i wszystko jest ok.
pietro ja swego czasu do wymoczenia wszelkiej maści zastanych trybów używałem nafty :D powiem szczerze, że nie ma syfu, który się nafcie oprze:), ale wiadomo kto co ma pod ręką to używa:)
jakiś czas temu miałem problem:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...l=1#post810736
odpowiem też w temacie, bo ktoś zapytał co było przyczyną tych problemów.
U mnie problem dotyczył samych styczników i wilgoci.
Gumka to bezpośredni element, który dotykamy w klapie. Zachodzi na płytkę ze stycznikiem.
Mimo wszystko problem w 8L jest taki, że ten elektro-stycznik jest osłonięty gumką.
Często podcieka tam woda jeśli listwa nad rejestracją jest 'nieszczelna'.
Jeśli rozbierałeś/rozbierzesz to będziesz wiedział o co chodzi, którędy ;)
przyczyna usterki:
listwa nad rejestracją, w której mocowane są m.in. te włączniki, wkładka zamka klapy, lampki oświetlenia tablicy
jest przytwierdzona do klapy na uszczelce.
Ta uszczelka z czasem twardnieje i zaczyna przepuszczać wodę.
Co zrobiłem:
Wyczyściłem listwę z resztek uszczelki, odtłuściłem i nakleiłem nową uszczelkę na listwę - jaką?
uszczelka do drzwi i okien. Nie płaską ale taką profilową (pusta w środku). Dopasowała się do klapy idealnie.
Rozebrałem i uszczelniłem elektro-stycznik wazeliną techniczną 'pod gumkę' tam gdzie jest zakładana na płytkę.
tu podciekała woda i wilgoć "otwierała mi klapę"
Rozwiązanie bez bólu :)
Koszt uszczelki <10zł i wazelina techniczna ze 2 zł
Witam! Na wstępie napiszę że przeczytałem prawie wszystkie 90 stron o centralnym zamku, ale nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.
A mianowicie..
Znajomy ma Audi A3 2001r.
Jakiś czas temu centralny zamek przestał działać poprawnie, dokładnie chodzi o to że przy przekręcaniu kluczyka tak żeby drzwi otworzyć, pompke słychac i wszystki drzwi się otwierają ale już żeby drzwi zamknąć to pompki już nie słychać a zamykają się jedynie drzwi kierowcy..
Co może być tego przyczyną ? Jakiś kabel odłączony, bezpiecznik przepalony ?
Liczę na pomoc i z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi.