interesowalem sie ostatnio AGMami do drugiego auta, mam 80AH 800A
to polecali varte dynamic ew bannera albo fiam
sam sklaniam sie ku bannerowi...
nie wiem jak jest w a3, czy tez akumulator AGM trzeba rejestrowac ? a przy zmianie wartosci kodowac ?
Printable View
interesowalem sie ostatnio AGMami do drugiego auta, mam 80AH 800A
to polecali varte dynamic ew bannera albo fiam
sam sklaniam sie ku bannerowi...
nie wiem jak jest w a3, czy tez akumulator AGM trzeba rejestrowac ? a przy zmianie wartosci kodowac ?
przy wymianie takich akumulatorów trzeba wymieniać na podtrzymaniu prądu w aucie
niektórzy oferują taką usługę przy zakupie akumulatorów
edit//wymieniłem na nowy akumulator
akumulator Varta AGM pod system Start Stop
wymiana przebiegała na podtrzymaniu prądu w aucie z kodowaniem/zmianą wartości
gdyby tego mi nie zrobili Alternator mógłby nie doładowywać akumulatora
takie info dla tych co w przyszłości będą wymieniać na nowy z takim systemem
Czy w silnik 1.8t z ciągłym użyciem dwóch wideorejestratorów Bosch s5 63ah będzie wystarczający czy mogę pomyśleć o akumulatorze z technologią AGM?
Panowie sprawa jest padł mi AKU
Aktualnie w aucie mam ori 60AH/280A wg. VINu powinienem mieć 61AH/330A a mogę kupić 72AH/680A. Czy mogę zamontować tego 72AH/680? Alternator mam 140A.
Do auta w miedzy czasie dodałem zmieniarkę, rns-e, podświetlanie boczków.
Jeżeli auto jak z profilu czyli 2.0TDI to jak najbardziej 72Ah a nawet 74ah czy 77Ah. Co będziesz miał w lepszej monecie to bierz
Ja Wam mogę powiedzieć, że ostatnio kupiłem w bardzo dobrych pieniądzach akumulator - Jenox Classic. Budżetowa marka znanego polskiego producenta ZAP Sznajder. Poprawili jakość. Aku śmiga u mnie pół roku już i żadnych problemów. Cena w porównaniu do YUASy ponad 100 PLN mniej - 80 AH 700A. Varta to w tej chwili już nie ta jakość co kiedyś. Reklamacje są nagminne podobno.
Z tymi pochwałami to się jeszcze wstrzymaj miałem 2 akusy w innych autach jenoxy i powiem szczerze, że wytrzymywały 2-3 lat. Zawsze padały po upływie czasu gwarancji.
To oznacza, że miałeś te sprzed przejęcia przez ZAP Sznajder, więc to było co innego. ;) Teraz to ZAP w opakowaniu Jenoxa.
Witam jakiej firmy polecacie akumulator silnik 1.8 125 km jaki parametry powinien mieć pozdrawiam .
Witam,
Potrzebuje nowe aku do 1.6 8L. Co kupić, żeby pochodziło 4-5 lat przy poprawnym użytkowaniu? Do wyboru mam:
- FIAM 55Ah 299zl
- BANNER 55Ah 285zl
- TOPLA 60Ah 300zl
- CENTRA F 64Ah 328zl
- GROM 60Ah 240zl
Do tej pory jezdzilem na centrze futurze 64Ah. Aku zalożony był we wrześniu 2009 roku. Padł 2 dni temu (działał prawie 8 lat). Szukam czegoś dobrego (jakość/cena), co cieszy sie dobra opinia i wytrzyma z 4-5 lat.
Może ma ktoś jakieś inne propozycje? Ogolnie po przejrzeniu watku przewaga jest na VARTE/FIAM/BANNER. Co z Jenox?
bierz bannera(czy to czarny czy biały będzie bdb wyborem)
Chłopaki ...pytanie głupie ,ale na szybko .Z której strony jest + w akumulatorze w 1.9 BLS ?Pytam ponieważ ,chce zakupić akumulator do swojego auta a żeby to sprawdzić to muszę pokonać 1 km do garazu-gdzie przy tej godzinie nie uśmiecha mi się jechać ;) .Taak więc jak coś to dzięki za informację .Pozdrawiam
http://i.imgur.com/QkjRlaO.jpg
http://i.imgur.com/rnIRimb.jpg
Moje zdjęcia, z tego co tu widzę to prawy plus.
Dzięki serdeczne kolego ,plusik dla Ciebie :)
Czesc
Panowie jaki aku do a3 8p 1.9 bls polecicie, firma varta, bosch czy moze centra? Obecnie siedzi jakis 70ah 640a, gdy auto dluzej postoi to jest problem, o jakich parametrach szukac aku tak zeby auto bylo wstanie normalnie doladowywac akumulator pod wiekszym obciazeniem(muzyka itd) z gory dzieki za odp:)
Witam.
Mam szybkie pytanko.
Mój obecny aku jest już do wymiany. Jest to taki jak na załączonym zdjęciu.
http://i.imgur.com/9eEvBwl.jpg
Nowy chciałbym kupić taki: https://www.varta-automotive.pl/pl-p...ic/577-400-078
Pytanie czy można tak zupełnie bez problemu wstawić pojemniejszy?
Coś słyszałem o potrzebie kodowania aku?
Silnik to 2.0 tdi BKD
Od czego ten akumulator od jakiegoś Tico?
Nie wiem kto ci polecił tą vartę o pojemności 60Ah, którą teraz masz on nawet gabarytem jest za mały do pudła na akumulator.
Do 2.0tdi od 70Ah do max 80Ah i bez problemu alternator będzie go optymalnie ładował.
Bierz o pojemności 77Ah i im wyższy prąd rozruchowy tym lepiej czyli ten co chcesz kupić jest znacznie mocniejszy (780A) od tego co masz.
Obecny aku kupiłem razem z samochodem dwa lata temu. Nie mam pojęcia czemu jest akurat taki a nie inny.
Byłem ostatnio u mechanika z problemem z rozruchem i okazało się, że winny jest jeden z wtrysków a zupełnie przy okazji okazało się że do wymiany jest też akumulator.
Ok ok dzięki za szybką odpowiedź!
Auto kupowałem od osoby prywatnej i przypuszczam, że wrzucenie tego aku nie było celowym zabiegiem. Może oszczędności, może sam już taki kupił.. nie wiem.
Ok a jeśli wymienię bez podtrzymania powiedzmy u siebie w garażu to odpalę auto normalnie?
Odpalisz bez problemu. Problem może być z radiem jak masz je na kodzie zresetuje się i będziesz musiał wklepać kod, zresetuje się też godzina na fisie w liczniku i chyba adaptacja czujnika kąta skrętu jak się nie mylę
Czyli rozumiem, że jedyne 'negatywne' skutki całkowitego odcięcia zasilania to konieczność wklepania pinu do radia?
Godzina i data ustawi się sama tak?
radio(różnie)/szyby/czujnik skrętu ale to nie o tym wątek
Panowie, dam radę wepchnąć do A3 aku powiedzmy 100AH, ewentualnie większy ? :D
po co ci w do silnika benzynowego akumulator o pojemności 100Ah? Do ciebie max 64Ah.
Jeśli wsadzisz 100Ah szybko go uszkodzisz bo twój alternator będzie nie doładowywał takiego akumulatora.
Chcesz mieć 100Ah musisz wymienić alternator który będzie ładował większym prądem.
Chcę zamontować taki aku ponieważ będę posiadał car audio w niedalekim czesie, a zalezy mu ma dlugim czasie na postoju (nie.mówię tu o 3h,ale napewno będzie dłużej niz 64ah), z tego co wiem akumulator 100ah, potrzebuje 10A przy ladowaniu. Sprawa wygląda innaczej gdy taki akumulator ma powiedzmy 11.80V, prąd będzie wyższy ale nie sądzę aby prąd lądowania przekroczył 50A, a altka mam 120A więc na auto zostaje 70A.
- - - Aktualizacja postu - - -
Chodzi mi też czy gabarytowo wejdzie.
Witam, padł mi akumulator po 10 latach. Do tej pory był Moll https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...8486e01462.jpg
Jakieś sugestie co do wyboru?
ciekaw jestem, czy te były by dobrym wyborem
http://www.sklep.akba.pl/power-bull-...0-09-p-60.html
http://www.dobreakumulatory.com.pl/a...ower-bull.html
http://sklep.prostowniki-akumulatory...219-p-514.html
http://allegro.pl/akumulator-fiamm-t...rs_rule_id=201
http://allegro.pl/akumulator-forse-6...rs_rule_id=201
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
jeżeli ten z ostatniego linku czyli żółte forse jest z Ukrainy(miejsce produkcji) to kup a jeżeli nie to pierwszy link z czarnym bannerem jak najbardziej wskazany
ja posiadam aku Banner 74Ah 680A(ma niecałe 4lata) w 2.0tdi ogólnie do piątku nie było z nim problemu, odaplił bez problemu w tym dniu dwa razy i za trzecim wysiadł doszczętnie, a po za tym to przez prawie 3lata mojego użytkowania zadnych niespodzianek, radio mogło grać prawie cały dzień i palił od strzała, skojarzyłem fakty i jak narazie daje mu szanse(juz sie ładuje prostownikiem) bo chyba mi siedzi sprzegiełko na alternatorze(piszczy cos przy przyspieszaniu), a tras jakiś nie robie wiec mam nadzieje ze jest tylko nie doładowany.
EDIT:
Aku jednak padł doszczętnie, ok.8h ładowania prostownikiem, prąd 3,7-2,9A(poczatek-koniec), miał napięcie 15,28V)(torche chyba za wysoko) podłaczyłem do auta i spadek na 10,7V(odłaczony ma 12,1V), nawet nie próbuje krecić, w pietek kupuje prawdopodobnie bosch S5 74Ah
A widze ze tego boscha S5 koledzy kupowali już w 2012r i jak żyją wam jeszcze te aku?
Kupiłem z kolegą identyczne S5 74Ah w dobrym warsztacie. Jeden padł zaraz po gwarancji. Jakieś zwarcie chyba miał i już żadnego pożytku z niego nie ma. Drugi rok później nie wytrzymywał nocy w zimie. Na lato niby daje radę ale bez szału. Może mieliśmy pecha ale już więcej takiego aku nie kupię.
Panowie jakiej firmy aku polecacie ? macie coś dobrego i sprawdzonego ? osobiście zastanawiam się nad Vartą Silver 77Ah 780a
Witam,
Mam pytanie jak to jest z wymianą akumlatora? To znaczy ogolnie chodzi mi o dostanie sie do kierownicy ale tez to samo co orzy zmianie akumlatira.. Czy przy odłączeniu klemy komputer nie wyzeruje się i cała reszta i nie bedzie trzeba po elektrykach jezdzic? Jak to wygląda taka wymiana akumlatora lub samo odpiecie klemy? :/
Nic się nie dzieje... i nic się nie stanie 😜
tapnięte z S7 edge
Opuścisz na maxa raz, puścisz w górę na maxa raz i się same zakodują 😁 nie dramatyzuj 😁
tapnięte z S7 edge
o faktycznie :D
Witam, potrzebuję kupić nowy akumulator do a3 1.8t aum. wyposażenie: podgrzewane fotele, subwoofer oryginalny, elektryczne szyby. Jaki akumulator polecacie? Czytałem że firmy typu Jenox gold, Topla, Banner, Kager są w lepsze stosunkowo od bosch'a, i tym podobnych, który jak słyszałem pogorszył ostatnio jakość akumulatorów.
EDIT.
Gdzie najpewniej kupic forse?
Witam
Postanowiłem troche rozeznać się w temacie aku, zauważyłem że wszyscy pakują 72-77Ah, a po rozkodowaniu w moim(2.0TDI,BMM,Ambition) siedział fabrycznie 61Ah 330A(amperaż akurat jest w innej normie, jesli dobrze wyczytałem to jest to mniejwiecej 500-550A)
Mój poprzedni wysiadł doszczętnie i jezdze zastępczo na 56Ah 500A, odpala normalnie, bez trudu, zauwazłem także ze wcześniej za 100zł przejezdzałem standardowo ok.320-370km, a z tym aku(56ah) zrobiłem 400km, ogolnie odczułem różnicę, auto naprawdę jakby mniej pali
Przeważnie robie krótkie odcinki(po mieście), poczytałem i doszedłem do wniosku ze mój aku bedzie zawsze niedoładowany w takim trybie i bedzie szybciej umierał, wiec myślę zeby kupić taką warte silver 63Ah 610A
Jeżdzi ktoś na takich aku zaczytnacych sie na 6xAh? jakie macie zakodowane fabryczne aku? dodam ze alternator mam 140A
Mowa o dieslu 1.9/2.0
również przymierzam się do nowego aku i pytanie czy jest sens wrzucać mniejszy pojemnościowo akumulator gdy moje trasy są bardzo często dość krótkie? Zgodnie z etka oryginalnie miałem wrzucony 72ah. Czy to dobry pomysł kupić mniejszy? 62, 64ah? Z wyposażenia mam bi xenon, leaving/coming home, grzane stołki wiec teoretycznie przydałby się większy aku jednak co z większego jak możliwe ze będzie on niedoładowywany. Generalnie mam problem z utrzymaniem akumulatora sprawnego dłużej niż 2 lata dlatego taki pomysł ale nie wiem czy sensowny
Edit:
Nie kombinowałem. Kupiłem 72AH bannera z września 17' i zobaczymy. Gdyby ktoś chciał poznać data produkcji swojego akumulatora marki banner to proszę:
Przykład wytłoczenia na akumulatorze: [DBBG T AC34 K] - pierwsze 4 znaki (wytłoczone przy "-" ) to tydzień/rok produkcji, czyli 3116 [31 tydzień 2016]
A 0
B 1
C 2
D 3
E 4
F 5
G 6
H 7
I 8
J 9
mirek_miro witaj w klubie Bannerowców ;) I dzięki, może swój teraz rozkoduję. W mojej okolicy jeszcze rok temu nie mogłem dostać Bannera, a wczoraj widziałem modele tej marki w markecie na literę T :O
Ja również mam bannera. Śmiało mogę polecić.
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Na którejś z wcześniejszych stron ktoś pisał, że szuka pewnego źródła do kupna WESTA FORSE. Jeśli byliby tu chętni na forum to mam możliwość zaoferować takie akumulatory od dystrybutora bez pośredników z 3-letnią gwarancją. Gdyby ktoś reflektował to proszę pisać pw lub dzwonić: 507 106 190. Jak będę wiedział ile by się tutaj sprzedało to wtedy będę mógł ustalić dobrą cenę
Panowie i Panie.
Noszę się z wymianą akumulatora w moim samochodzie.
Stary akumulator ma walnięte 2 cele i doznaje samorozładowania (nawet odpięty od instalacji)
No ale mniejsza.
Chodzi mi o to czy do krótkotrwałej jazdy i dosyć rzadko kupować pojemnościowo zbliżony do obecnego 61Ah czy można dać delikatnie mniejszy - 50-55 Ah?
Auto to A3 8L silnik 1,6 benzyna.
Co do marki to myślę że zdecyduję się na markę Banner.
zostań przy obecnej pojemności a banner to bdb wybór