co chcesz ciąć
Printable View
sluchajcie pdlaczylem wszystko i sprawa wyglada tak że sub gra bardzo cicho... jak dam na sam tyl[czyli teraz tylko nowy sub] i zglosnie to jakoś gra ale jak daje regulacja w radiu na przod to wtedy przednie glośniki malo z drzwi nie wyskoczą ... o co chodzi?
edit:
Zrobilem tak teraz że dałem na gain-nie na wzmacniaczu troszku wiecej no i gra w miarę dobrze ale wydawało mi się że jak wzmacniacz ma 450w RMS[wcześniej pisalem 350 - pomylka] to na minimum gain powinien glośnik 200RMS w miarę prykać i nie chcę go zepsuć. Czy to może dlatego tak jest bo mam radio Concert I i adapter na czincze i idzie słabszy sygnał?
Smoku widzę jesteś w miarę ogarnięty jak możesz wyślij mi na pw nr kom zadzwoniłbym i Cię o coś zapytał.
Audiomedia EX800.2 - wzmacniacz
chyba coś jest nie tak jak ludzie pisali że po wymianie ori suba na skrzynke bassera i glosnik 200rms i niby lusterka im drża u mnie do tego to daleko....
Wzmacniacz raczej z niskiej półki, nie brałbym na poważnie podaje mocy 450W to po pierwsze
Po drugie:
Przednie głośniki masz podłączone do wzmacniacza (kolejnego) czy do radia ?
Ustawiłeś LPF na wzmacniaczu dla suba ?
Pod które wyjście RCA z radia podłączyłeś wzmacniacz zasilający suba ? FRONT, REAR czy SUB ?
to rozumiem musze podkręcić na wzmacniaczu i sobie zgrać przód z tyłem bez obaw że głośnik zadymi? [oczywiście z wyczuciem]
dawid przód mam pod radio, na wzmacniaczu sowakiem nie pamietam jaki napis ale ustawione mam tak że idzie sam bas bez wysokich, a pod radiem podbielem pod rear a czarny kabel od sub odciąłem i podlączylem pod rem we wzmaku bo tam bylo sterowanie... w ogóle rozciałem izolacje przy kostce mini iso aby sprawdzić jaki kabel pod jaki pin idzie i zobaczylem że bym zamieniony RR z RL więc musiałem podlaczyc czerwony z białym[przy radiu] - to ma jakiś wpływ jak pomylone? a i jeszcze jedno jak to z wytłumieniem tej skrzynki bo ja kupiłem watoline i obkleiłem na około i na tylną sciane dałem dość sporo, czy mogłęm dać np za dużo tej watoliny że głośnik ma za mało przestrzeni w środku?
Mam takie radio:
http://allegro.pl/sony-dsx-a40ui-rad...251149797.html
Wiem, że to szit, ale gra. Na chwilę obecną mi to wystarcza.
Mam pytanie co kupić aby tył i fabryczny sub grał tak samo głośno jak przód?
Wiem, że można to jakoś przerobić że tył bedzie grał ale będzie grał ciszej i trzeba będzie ustawiać FADER - co mi nie odpowiada.
Proszę o doradzenie mi w tej kwestii