niechce wycinac na poliftowe,a chodzi mi o konkretne opinie uzytkownikow.wyczytalem gdzies w necie ze wystarczy zalozyc jakies mocniejsze zarowki np. philips i jes ok ale czekam na opis kogos kto ma/maial takie?
Printable View
niechce wycinac na poliftowe,a chodzi mi o konkretne opinie uzytkownikow.wyczytalem gdzies w necie ze wystarczy zalozyc jakies mocniejsze zarowki np. philips i jes ok ale czekam na opis kogos kto ma/maial takie?
IMHO angel eyes to tylko w bmw, w reszcie samochodów to agrotuning. Na forum jest wiele osób które wymieniały AE na ori, bo po prostu się nie sprawdziły.
Mam pytanie... Mam a3 z 98r.... czy moge wsadzić bez problemu lamy soczewki z poliftowych zespolone bez żadnych przeróbek...??
http://www.a3-club.net/forum/showthr...648#post866648
tu masz wszystko
dokladnie to taki zderzak i Moja Audi na foto tylko wtedy zap?aci?em 1500zl bez kratek i halogen?w tez mam ten sam problem ze halogeny nie dochodza do kratek ale nie rzuca sie to w oczy
http://allegro.pl/audi-a3-1996-2003-...918028546.html
witam, jak określić czy soczewka jest do czyszczenia? chce w przyszłym miesiącu kupić zestaw xenonów i żeby potem nie było problemów...
Kupował ktoś zestaw xenonów z intercars - 220 zł? jakieś opinie? moze lepiej dołożyć 200 zł czy to nie ma sensu? ;)
przy ori to chyba nie bede kombinował... a kwestia ksenonów z IC lub inne ogólnie cena-jakość, kilka opinii, jak ktoś przerobił w swoim aucie?
Witam, jak chcesz sprawdzić soczewki/odbłyśniki czy są w dobrym stanie to najlepiej wyjąc reflektor. Tak nie zajrzysz do niego jak jest na samochodzie. Ja ostatnio przerabiałem temat xenonów. Mam ori xenon s3 przedlifty. I coś mi sie nie podobało w ich świeceniu, w porównaniu do innych nowych samochodów z xenonem. Wiec postanowiłem rozebrać reflektor i sprawdzić stan odbłyśników. Zdziwiłem sie bo są w stanie idealnym, zero wypalenia. Problemem jest mała średnica samej soczewki. Xenon ori w naszych audi jest przeciętny, auto juz ma kilka lat i konstrukcja samej soczewki nie daje tyle światła co w nowych samochodach.
Zabrałem się za moda świateł. Kupiłem nowe soczewki bixenonowe valeo które są montowane w Audi q7. Porównując soczewki z q7 i ori z s3 to tak jak porównać wielkość samochodów q7 i s3.
Soczewki z q7 sa 2 razy większe i dłuższa o ok 4 cm.
Rozkleiłem reflektor, stare soczewki są przykręcone razem z odbłyśnikiem na 4 śruby. Soczewki valeo jak już wspominałem są większe, wiec musiałem rozwiercić gniazdo odbłysku w którym jest zamocowany cały układ optyczny.
Dorobiłem 4 blaszki i zamocowałem nową soczewkę.
Reflektor w środku pomalowałem na czarno.
Musiałem też przerobić trochę klapkę która zamyka reflektor.
Porównując ori xenon do bixenonu na soczewkach z q7 to śmiało mogę powiedzieć ze na + 50 więcej światła przed samochodem jak i szerszy kont świecenia na boki...
Jeśli ktoś będzie się brał za podobny temat i potrzebna będzie pomoc...Proszę pisać, nie mam zdjęć jak robiłem moda, ale mogę krok po kroku opisać co należy robić by wyszło wszystko dobrze....
Pozdrawiam
huberto21 może na początek pochwal się jak wyglądają teraz lampy, bardzo jestem ciekaw efektu bo sam myślałem o przeróbce na bixenon.