Nie cały... Spryskaj auto w cieniu niech postoi z 5-10 min, splukaj, potem umyj, i na końcu Glinka, to co nie zejdzie po spłukaniu, powinno zejść pod Glinka. A jak nie to jeszcze raz splukaj i do skutku
Printable View
Nie cały... Spryskaj auto w cieniu niech postoi z 5-10 min, splukaj, potem umyj, i na końcu Glinka, to co nie zejdzie po spłukaniu, powinno zejść pod Glinka. A jak nie to jeszcze raz splukaj i do skutku
Mgiełka prickborta + gorąca woda i powinno zejść
Jak nie to trzeba zabieg powtórzyć
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Co polecacie do mycia szyb szczególnie wewnątrz by nie było pod słońce widać smug?
Płyn do szyb Meguiars zostawia ślady, Polytop Glass Klar również widać pod silne słońce .. oczywiście wycierane gęstą mikrofibrą czerwoną Sonaxa
Mokra ircha + płyn do szyb a następnie docieranie sucha mikrofibra do mycia szyb. według mnie najlepszy zestaw , irchą należy płukać w czystej wodzie przy myciunkolejnej szyby
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ja używam Meguiar's Glass już od jakiegoś czasu. Z dobrze dobraną mikrofibrą nie pozostawi smug, a jak pozostawi to poprawiam drugą mikrofibrą i bardzo fajny efekt.
Ja mogę polecić ADBL Glass Cleaner. Do tego dobra fibra do szyb (nie jest puszysta) i jest cacy :)
Ja myje myjka z firby zamoczona w IPA a potem zacieram firba do sucha :)
Nie polecalbym wogole 3in1. Do odswiezenia po polerce to raczej jakims finishem typu antihilogram i czarnym padem i potem cleaner. Co do swirli to kwestia jak glebokie, zaopatrzylbym sie w caly zestaw padow na twoim miejscu, od futra flexi do kompletu NAT bialy zolty i czarny. Osobiscie pady nata mi najlepiej podchodza :) flexi jakos mi sie sypal za bardzo.
No wlasnie mam zestaw trzech past i kilku padow, a teraz chcialem przetestowac to 3w1, bo w sumie polecaja :P