A po co Ci taki? W czym będzie lepszy od produkcji z końcówki 2018?
Wysłane z mojego Galaxy S9+ przy użyciu Tapatalka
Printable View
A po co Ci taki? W czym będzie lepszy od produkcji z końcówki 2018?
Wysłane z mojego Galaxy S9+ przy użyciu Tapatalka
Ja tydzień temu kupiłem Continentale z 2019.
Wezmę jednak GY eagle f1. Na 17 też je mam i nie narzekam.
Każda z tych trzech opcji jest dobra.
Właśnie dostałem info ze sklepu, że te GY są z 2019r. 350zł sztuka za 225/40/18, dobra cena. zamawiam :D
Od lat jeżdżę na Rainsportach Uniroyala i nigdy się nie zawiodłem, na wodzie idzie jak po szynach, na suchym trzyma się jak poseł koryta.
Zakupilem oponoki dunlop sport maxx rt 205/40/18 tylko jeszcze nie zalozone, jakie opinie macie o tych opomach?
Rok temu miały dobre opinie więc kupiłem i ja. Na mokrym się zgodzę jest dobrze ale na suchym średnio,mam wrażenie że auto pływa i wypadnie z drogi. W poprzednich postach kilka osób też o tym pisało. Spodziewałem się czegoś więcej po nowej oponie a lepiej zachowywały się używane micheliny.
Tak a po 30-40 tys się na śmietnik nadają bo cały bieżnik jest starty. Kupiłem raz i więcej nie kupię. To opony dobre jak ktoś robi 10 tys w roku to nie odczuje. Przy mojej jeździe starczyły na 1,5 sezonu.
Na mokrym rzeczywiście kleją i na suchym w sumie też byłem zadowolony ale mały przebieg je dyskwalifikuje.
Teraz kupiłem Bridgestony Turanza (akurat trafiły się w dobrej cenie).
Miałem michałki ps4, też dosyć szybko guma schodziła. Conti SC5 jak dla mnie za głośne, na suchym efekt upływu. Dunlopy miałem dawno temu więc nie pamiętam.
Od 2-3 sezonów śmigam na gy f1 eagle i wg mnie stosunek przyczepność/głośność/zużycie jest bdb. Micheliny bym wziął ponownie tylko szkoda, że się szybko zużywają.
Póki co kolejny komplet goodyeara zamówiony :D