Uniroyal to bardzo przeciętna opona i nie odczuwam, że ma jakieś szczególne właściwości na mokrym, a tym bardziej na suchym. Pierwszy i ostatni raz je zakupiłem. Już zimówka z nokiana ma lepszą trakcję.
Printable View
Uniroyal to bardzo przeciętna opona i nie odczuwam, że ma jakieś szczególne właściwości na mokrym, a tym bardziej na suchym. Pierwszy i ostatni raz je zakupiłem. Już zimówka z nokiana ma lepszą trakcję.
To przez to, ze nie każdy wie co oznaczają te cztery cyferki w ramce.
w rowerze po 40kkm też trzeba będzie zmienić :<
Kilometry swoją drogą, faktem jest, że inaczej się zachowuje kilkuletnia opona a inaczej nowa. Wiem, Ameryki nie odkryłem ale dziwi mnie to, że ktoś kupuje 10 letnie opony, patrzy na bieżnik (jest spory) i pogwizduje "fiu fiu, panieee na tym to jeszcze długo pojeździ..." hyhy powodzenia życzę :P no chyba, że do sklepu 500m po bułki.
Zazwyczaj max do 5 lat trzymam nowe opony, o ile po tym czasie bieżnik pozwala na odsprzedaż to tak robię.
Niestety koła zmieniam dosyć często i do tych 5 lat nie mogę coś ostatnio dobić ;)
PS. Aktualnie mam na sell dwa komplety kół oba z rocznymi oponami :>
Ja w tym roku chyba przetestuje stara Potenze bo chyba nie poprawiali jej nic od jakiegos czasu.. Mialem kiedys na 8L i mimo ze opony juz mialy pare lat to trzymaly sie jak dla mnie bdb. Przejezdzilem teraz 30 tys. na Dunlop Sport Maxx RT i tez mam mieszane odczucia.. Przyczepnoscia nie powalala.. tak jak odprowadzeniem wody.. Wiec Dunlopa juz nie kupie. A jezdzil ktos na Hankook Ventus?
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ktora ta Dębica taka ponoć dobra jest? Mam smaka wypróbować presto uhp 2 ? To bieżnik goodyeara ?
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Panowie macie jakies informacje nt nowych opon ecocontact6? lepsze od contisportcontat 5?