a nie jest tak jak w 1,8T, że każda pasuje aby tylko była od skrzyni 6 biegowej?
a nie jest tak jak w 1,8T, że każda pasuje aby tylko była od skrzyni 6 biegowej?
może ciule w ASO źle dobrali mi numer, podam VIN, panowie pomóżcie mi z doborem tego reduktora od 2 tygodni jestem bez samochodu i muszę się turlać ALFĄ ROMEO!!!!
WAUZZZ8P75A108567
nic sie nie pomylili,
( wczesniej H ) potem P zastąpiona S, ta AE ( aktualnie produkowana )
na allegro jest moc reduktorów, zadzwon sobie do handlarzy, którzy je wystawiają ( nie zawsze ma sie wszystko wystawione )
P :
http://allegro.pl/mechanizm-roznicow...468162685.html
najważniejsze pytanie czy wszystkie pasują?
znalazłem z literką H jak pasuje to jutro go łykam, proszę tylko o potwierdzenie bo swoje kosztuje :)
kolego, czytaj ze zrozumieniem
czesc H zostala zastapiona przez P , ta przez S, a ta przez AE ( aktualnie produkowana , cena 8800zł )
nie A, nie B, nie C , nie AJ, T , R, Q
H wystepowala w polaczeniu ze skrzynia JET, zastapiona w styczniu 2009 przez P, ta w grudniu 2009 przez S, ta w styczniu 2014 przez AE
gdybys teraz chial kupic taka czesc i wymienic w ASO, to dostepna jest tylko AE dla twojego auta..
a jesli chcesz byc super-pewien, to trzeba rozkodowac VIN pod ETKE i podswietli tylko i wylacznie okreslona czesc, co tez na pewno panowie w ASO zrobili, dlatego podali Ci P >> AE ,
stosowanie, manualna skrzynia biegow, naped 4x4, audi a3, TT, golf itd
nie potrafie powiedziec i raczej nikt tu na forum nie stwierdzi Czy H ( jest najstarsza ) bedzie pasowac
pytanie co masz teraz w aucie aktualnie, moze sie okazac ze tez H
prosba o rozkodowanie VIN pod ETKA:
http://www.a3-club.net/forum/showthr...85#post1317585
ziuta,
przepływomierz to 06a906461b
koło zębate to 02k311501b
a czujnik położenia wału korb.: 06A 906 433 C
PS. wpadnij kiedyś na spota krakowskiego, zapraszamy!
Rydzio, po kolei
- 8L0807490B
- 038103937
- 1j0825237M
- 1j0127401A
- 8D0827566D (jest)
przy okazji napiszę, że musisz troszkę dłużej poczekać na VIN rozkodowany, bo się zator zrobił w eterze.
Witam panowie, możecie mi podać numery czujników:
-czujnik sprzęgła
-czujnik hamulca (włącznik), przy pedale.
Audi a4 b6, 2001 rok, 1.8T AVJ
Dzięki z góry ;)
Chłopaki, a nr pompy sprzęgła i wysprzęglika? 1.9 TDI BKC 105KM 2004
Problem z dopasowaniem przepływomierza
Witam wszystkich, mam problem ze swoim autem ... Posiadam silnik 1.8 125km 1997r i miałem przy nim przeplywke która była na 3 piny, wszystko chodziło do czasu gdy uległa zepsuciu, (nie wiem jaka była oryginalna ponieważ nie miała obudowy) zakupiłem przepływke o nr 058133471 lecz po założeniu po chwili jak silnik się zagrzeje zaczyna go dusić i ma brak mocy, po zgaszeniu silnika i odpaleniu od nowa jest tak samo chwile dobrze i zaczyna dusic, po skontaktowaniu sie z serwisem vw podali mi na podstawie vin, że powinienem mieć 06a906461a/ax/bx/b lecz te wszystkie występują w wersji 4 pin a ja mam wtyczke na 3 piny, czy ktoś już miał taki problem ? Pilnie prosze o pomoc. Po podłączeniu vaga nie występują żadne błędy. Z góry dziękuje. Pozdrawiam