mianowicie chodzi mi o to, żeby przerobić trochę funkcje C/L home.
Nie ma u mnie halogenów... i czy da się w piny od halogenów podłączyć inne światełka tak, coby podświetlało wokół auta, a nie tylko przed autem?
Printable View
mianowicie chodzi mi o to, żeby przerobić trochę funkcje C/L home.
Nie ma u mnie halogenów... i czy da się w piny od halogenów podłączyć inne światełka tak, coby podświetlało wokół auta, a nie tylko przed autem?
Ja u siebie zrobiłem tak jak było opisane na forum została zmostkowana masa na sterowniku (brak przycisku DLR) działa mi L/home mam halogeny ale działa mi to na normalnych swiatłach dziennych.
Nie czytałem całego tematu, sorry jeśli się powtórzę. Powinno się dać przerzucić c/l home na halogeny bo tak jest fabrycznie np. w A4 B7, ale faktycznie nie wiem czy w ich miejsce można podpiąć niefabryczne światła, żeby to działało.
Witam. Właśnie wykonałem opisywany zabieg u siebie, z tą różnicą, że pin 12 tylko zwarłem do masy na krótki impuls. Wcześniej Vcds,em Bordnetz Byte 0 Bit 4 i 6 dałem ptaszki oraz Byte 2 Bit 4 również ptaszek.
Wszystko śmiga przy otwarciu z pilota po wyjęciu kluczyka i otwarciu drzwi. Jedynie jak pisali koledzy po kilku otwarciach i zamknięciach pod rząd echo.. (zabezpieczenie) pomaga odczekanie lub kluczyk w stacyjce na 2.
Bordnetz z końcówką F
Mam u siebie C/l home ale swieca mi swiatla mijania a chcialbym zeby mi swicily halogeny, jak to zrobic?
Nie ma takiej opcji seryjnie.
tzn nie ma opcji seryjnie takiej jak ja mam czy tak zeby swiecily halogeny?
a da sie to jakos zrobic?
Nie rozumiem czego nie rozumiesz. Odpisalem na pytanie.
seryjnie nie było opcji, żeby świeciły halogeny.
Była tylko taka opcja żeby świeciły światła mijania.
Też jestem ciekaw jak to zrobić, żeby zamiast świateł mijania przy C/L home odpalać halogeny. Jest taka możliwość?