Pozycz od kogos aku i sprawdz,jesli ci przygasaja kontrolki to ja obstawiam akumulator,rok temu ci odpalał na -18 ale to było rok temu
Printable View
Pozycz od kogos aku i sprawdz,jesli ci przygasaja kontrolki to ja obstawiam akumulator,rok temu ci odpalał na -18 ale to było rok temu
też mam te cykanie przy - temp, ale aku mam nowe około 7miesięcy. Więc od czego to moze byc ? Jedynie to mam ze po odpaleniu kontrolka aku znika dopiero po dodaniu gazu na obrot. 1500 i wtedy znika
Co do cykania to może być rozrusznik ale jest za słaby aku i nie ma na tyle mocy aby go przekręcić, sprawdź najpierw akumulator może wystarczy go tylko porządnie naładować lub podmień dla sprawdzenia na dobry.
Nie wydaje mi się żeby to było od aku,bo jest dobry
nie skacze Ci napinacz albo rolka przy alternatorze nie szumi??? takie przyczyny są z niedoładowania akumulatora więc winna leży po str alternatora jak masz mechanika który zajmuje się prądami podjedź do niego i Ci sprawdzi alternator, bo morze być modół uszkodzony który można wymienić albo w środku chyba diody tak to się nazywa które można naprawić ale z nimi jest tak ,że czasem taniej kupić alternator
wiem wiem czytałem o tym, ze taniej lepiej kupic alternator niz naprawiac starego ;/
Możliwe że tylko regulator napięcia do wymiany ale tak jak pisze sema podjedź do elektryka niech ci sprawdzi alternator.
no podjade, tylko powiedzcie mi , czy przez to rozładowuje szybciej aku ? czy tylko przez to sa problemy z odpalaniem ?
Jeśli to regulator to alternator nie doładowywuje ci aku co może się też wiązać z rozruchem, spróbuj naładować porządnie aku prostownikiem i jak ci odpali normalnie to już będziesz wiedział że altek niedołatowywuje ci aku, zacznij może od tego.
kilka dni temu ciężko odpalił, ale po odpaleniu, zobaczyłem, że komputer zgasł(tzn tam gdzie wyświetla się spalanie chwilowe, spalanie /100km, itp) wyjąłem bezpiecznik nr 15, włożyłem z powrotem i komputer się świeci, nie wiem w czym tkwi problem.
A do tego zapaliła się w czasie kręcenia kontrolka ESP.
Dzisiaj rano temperatura -8 stopni, przekręciłem świece grzały, później dźwięk od przekaźnika od świec, i pojawiła się czerwona kontrolka:
http://img483.imageshack.us/img483/1470/16lt9.jpg, zacząłem kręcić znow uzapaliła się w czasie kręcenia kontrolka ESP , ale nie chciał odpalić, wyłączyłem zapłon i po kilku sekundach kręcenia odpalił z zapaloną w czasie kręcenia kontrolka ESP.
Napięcie akumulatora po nocy to 12.64V ładowanie 14.2V
Błędy na vagu:
00668 Napięcie baterii (terminal 30)
16705 Czujnik obrotów silnika
Czy ktoś pomoże?
A za pierwszym razem rozrusznik zadzialal czy dopiero za tym 5.???