robimy po nowym roku subaraka? czy po zimie dopiero, a teraz tylko glinka i wosk? Jak myślicie?
wiem, że teoretycznie powinienem się wstrzymać z polerką do wiosny ale korci mnie strasznie ;)
Printable View
robimy po nowym roku subaraka? czy po zimie dopiero, a teraz tylko glinka i wosk? Jak myślicie?
wiem, że teoretycznie powinienem się wstrzymać z polerką do wiosny ale korci mnie strasznie ;)
nie ruszaj przed zimą. będzie snieg, bedziesz troche latał pewnie po śniegu, jakąś szczotą przelecisz czy coś. bedzie porysowany. na wiosne lepiej
no niby wiem ale korci ;) Wstrzymam sie do wiosny. Powiedzcie mi tylko jaki wosk na ten miekki subarowy lakier nałożyć? Nie musi długo trzymać, bo moge go i co kilka tygodni nakładać ale ma dobrze chronić i dawać fajny efekt.
Poczytałem o tej powłoce kwarcowej i się zajarałem efektem! Ide chyba w tym kierunku :mrgreen:
Można spokojnie nakładać sealant, hybrydę, naturalny to bym polecała na wiosnę ;):) O ile mnie pamięć nie myli posiadasz Colliego? Tylko najpierw porządnie umyj, wyglinkuj, przydałby się jakiś cleaner (masz?)- to przed woskiem. Wg mnie Subarak może poczekać do wiosny na polerkę ;) wtedy zarzucić wosk naturalny i na hmm...czarnym? lakierze będzie efekt :) Można też zarzucić CQ ale po korekcie, bo lakier musi być dobrze przygotowany. Jak chcesz sealanta na teraz to polecam np. Wolf's Chemicals. A jeżeli Ci nie zależy na trwałości tylko chcesz "po oszukiwać" brakiem rysek to pod wosk można dać jakiegoś glaze'a, który wypełni rysy (ale znacznie osłabi wosk!).
Trochę możliwości jest :)
to nie moge sobie tej powłoki kwarcowej nałożyć przed polerką? Strasznie się na nią najarałem :mrgreen:
A gadałem już mikołajem i wiem, że dostane zestawik kosmetyków. Musze tylko sobie wybrać co ma w nim być. I tak sobie myślałem, żeby zrobić glinke i nałożyć ten kwarc a na wiosne zrobić porządną polerke.
Acha i napewno teraz nie chce oszukiwać z brakiem rysek, chce po prostu dobrze zabezpieczyć lakier przed zimą, bo jednak w subaraku jest on gorszy niż w audi.
potrzebuje preparatu do czyszczenia skór (a3 8L lift), są troche ubrudzone, chcialbym je jakims preparatem doczyscic. Co polecicie?
Ech Ty napaleńcu :P :) CQuartza kładzie się na lakier dobrze przygotowany ponieważ on uwidacznia rysy i nie będzie pożądanego efektu ;) poza tym szkoda go teraz nakładać i na wiosnę wszystko usuwać :P Sealant też zabezpieczy lakier- na serio :) A jak zrobisz korektę na wiosnę to będziesz mógł kwarca zarzucić ;)
Do czyszczenia polecamy 1z
Myślę, że będziesz zadowolony z takiego zestawu.
Czy te 250 ml race glaze wystarczy na wyczyszczenie 2 foteli i kanapy z tylu? Czym to nakladac tak by moznabylo doczyscic dokladnie?