napisz do kolegów z forum, pewne źródła i mają dobre ceny, wszystko Ci powiedzą, elementaur i franz, żeby nie było że kogoś faworyzuje :)
gg tego pierwszego 347504
Printable View
napisz do kolegów z forum, pewne źródła i mają dobre ceny, wszystko Ci powiedzą, elementaur i franz, żeby nie było że kogoś faworyzuje :)
gg tego pierwszego 347504
Marek S3 wiesz doklanie nie wiem ale wydaje mi sie ze zwykle ,powiem tak wygladaly jak zwykle ceramicznych jeszcze nie widzialem normalnie zestaw klockow na przod z czujnikami kosztowal 300(ja dalem 195 u tego sprzedawcy o ktorym mowilem) wiec moze po cenie bedziesz mogl stwierdzic czy za 300 moglyby byc ceramiczne
---------- Post dodany 02-03-12 o 15:10 ----------
franc jestes pewnien ze na tyl ate pd sa bo jak jak rok temu chcialem to sprzedawca mowil ze na tyl tylko zwykle bo do A3 na tyl PD nie produkowali chyba ze sie cos zmienilo
Zmieniło się. Od pewnego czasu są też na tył. Jestem pewien, w końcu tym handluję i nawet wczoraj jeden z forumowiczów wziął komplet PD z kompletem ceramików na obie osie :)
Dodatkowe pytanie, trochę offtopic, ale przy okazji - czujnik prędkości koła (ABS), również ATE? One są na pierwszy montaż?
@batman500,
O jakich czujnikach mowa? :)
czujniki zuzycia tylko zanim kupisz upewnij sie czy twoje auto ma ta funkcje ale chyba wiekszoac a3 ma , przy zaciskach masz wtyczki pod ktore podpinasz klocki i jak klocek do wymiany to bedziesz miec info o tym na fis
aaa, już wiem jakie to są czujniki... nie wiem czy w mojej wersji jest bo mam 1/2 FIS. Czy ktoś coś wie na ten temat?
w tej wersji mi sie zdaje ze tez jest mozesz sprawdzic przyciskajac 2 krotnie przycisk przy godzinach na liczniku i masz test kontrolek jakie moga ci sie pojawic jak bedziesz miec od klockow to bedziesz miec czujniki badz mozliwosc podpiecia bo czasem robia ze kupuja bez i vagiem ostrzezenie wylaczaja
Patrzyłem u siebie i mam tą kontrolkę, ale spójrz na ten obrazek http://dl.dropbox.com/u/23235541/kontrolka.JPG
Z tego wnioskuję, iż na przodzie są czujniki, a na tył można opcjonalnie zamontować - prawda?
EDIT:
Dzwoniłem do mechanika, u którego ostatnio wymieniałem kilka rzeczy to powiedział mi, że czujnik od wycierania wykładzin klocków jest tylko w jednym przednim kole i z tyłu nie można podłączyć.
Prosiłbym o wypowiedzi w tym temacie