Terrez cokolwiek to jest "palnik" ...:p
Printable View
Terrez cokolwiek to jest "palnik" ...:p
Sorry, odwrotnie z tymi żarówkami, pisałem na szybko :D Tak czy inaczej potrzebuje H1.
Darth-Kroolik, chodzi mi o HIDy :P
dzięki za pomoc bo ja strasznie świerzy w temacie jestem ;)
Dodano:
tylko cos wyczytałem teraz że to takie jak xenony tak? i musze mieć do tego spryskiwacz?
Potrzebujesz taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-hid-xenon-x...972795073.html monta? p&p. Nie kupuj najta?szych zestaw?w, bo zak??caj? CB. Lepiej do?o?y? i kupi? przetwornice slim, zmieszcz? sie pod lampy. Teoretycznie musisz mie? spryskiwacze, ale wi?kszo?? posiadaczy takich zestaw?w w autach tego nie ma.
no dobra zestaw HID slim z żarnikiem H1 6000K. i teraz H1 spełnia funkcje jakich świateł . i jakie kupić żarówki H3 żeby nie było dużej różnicy kontrastu koloru żarówki i żarnika.
H1 to mijania w soczewce, H7 na drogowych, a te możesz mieć jakie chcesz, np Philips Blue Vision z lekką barwą niebieskiego światła.
Nie wprowadzajcie kolegi w błąd. Lampa poliftowa potrzebuje żarówek: H1 (mijania-soczewka) i H7(drogowe). Więc palniki muszą być dobrane względem oprawy żarówek.
wuzio20 Darowałbym sobie wymianę żarówki H7(drogowe) bo zbliżonej barwy nie uzyskasz. Kup sobie najlepiej diodowe postojówki W5W białe i będzie super.
Mam u siebie hid 6000k + diody w5w z "inter chipa" na metalowej i nie narzekam ;]
Zagapiłem się, że Terrez mnie ubiegł :P
Terrez Dzięki wielkie za pomoc :) teraz tylko zakupić i uciekac przed policją :P
Woź zawsze w schowku komplet zwykłych żarówek H1 tak jak ja :P jak cię policja chwyci to wymieniasz HIDy na zwykłe żarówki :D Miałem 4 kontrole i jeszcze się nie przyczepili.
PS. Klikaj 'pomógł' jak informacje ci się przydają :D
Ja mam teraz przetworniczki w zasadzie takie same jak te z linku tylko naklejka inna-pięknie odpalają palniki,żadnego mrugania i innych czarów tylko problem w tym że zakłócają i tak CB radio.