hmm, niewiem moze to jest filtron tylko w innnym pudelku :D . Z filtronem mam przykre doswiadczenia jesli chodzi o filtry powietrza co do reszty to nie mam zastrzezen.Cytuj:
a co to za filtr dostajesz w aso? filtrona
Printable View
hmm, niewiem moze to jest filtron tylko w innnym pudelku :D . Z filtronem mam przykre doswiadczenia jesli chodzi o filtry powietrza co do reszty to nie mam zastrzezen.Cytuj:
a co to za filtr dostajesz w aso? filtrona
tez slyszalem nie najlepsze opinie o filtronie dlatego ja polecam filtry Knechta :!:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dawid
a ja uzywam filtrona - tanie i nigdy nie mialem jakis przeszkod z nimi
dobre i TANIE sa filtrony jako filtry kabionowe ale weglowe a nie papier :-)
do oleju to wole tak psychicznie cos innego np Purflux czy Knechta (jak pisal DTM)
co do boscha.... "masz boscha wrzuc do kosza" :wink:
Apropo filtrow co ile trzeba wymienic powietrza? Bo przy wymianie oleju zawsze kupowal a teraz akurat nie bylo i zmienilem sam olejowy a powietrza zostawilem i juz jest nie wymieniany od 15tys
A kabinowy? Mysle ze dopiero kolo kwietnia zmienie. Nowy zakladalem w okolicach czerwca
a jaka jest mniej wiecej cena?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
dokladnie to zrobilem z wycieraczkami boscha :DCytuj:
np tu jest ale nie do VAGaCytuj:
Oryginalnie napisane przez DTM
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79041443
bede kupowal w tym tygodniu (bo i tak zmieniam olej) to napisze ile kabnowy do A3... a moze cos lepszego juz wypuscili.. generalnie filtry z weglen sa dobre bo pochalniaja tez zapachy nie tylko kurz
za kabinowy filtrona placilem 19zl
[ Dodano: 2006-01-09, 00:03 ]
Ale zwykly nie z tym weglem
Arturo, a nie paruja ci na tym filtrze szyby za bardzo? Bo mi strasznie parowaly na papierowce filtrona i zaraz na drugi dzien ja wywalilem do kosza i zalozylem ten weglowy. Mam o tyle dobrze, ze mam w sprzedazy u siebie takie filtry.
Ja mam przykre doswiadczenia z filtrami powietrza filtrona, padaly mi strasznie przeplywki w a4 2.5tdi, srednio wytrzymywaly 2 m-ce. Bez przerwy je reklamowalem a ASO, az w koncu zalozylem oryginalny filtr powietrza i jezdze juz 8 m-cy i przeplywka jeszcze jest w porzadku.
ja wlasnie kupilem Knechta z weglem aktywnym i polecam - nie zapomne jak kiedys kuzyn sie dziwil ze u mnie tak nie czuc zapachow od innych samochodow tak jak u niego w skodzie :wink:
to filtr Knechta jest troche drozszy :wink:Cytuj: