-
ułe _właśnie że nie jest dobrze ... qrcze 20stopni to naprawde dużo
bo jak zjadą niżej .to sie nie zatrzymuja ,lecz jeszcze podchodzą w góre i dopiero stają ...
wgląda to tak:
- z pozycji tych 20 stopni /które mam teraz
podciągają sie do 80 stopni
-jak chodzą to do pozionu i znów do góry do tych 20stopni
po czym stają
także macha do góry / wracając zejdzie poniżej poziomu startowego / i do góry aż 20 stopni
-
czyli musisz je przełożyć na wieloklinie o te 20 stopni do góry i bedziesz miał ok chyba ze przełożony masz mechanizm przy samym silniczku to wtedy musisz tam przełożyć
-
Ok!!
to już ma sens i bardzo możliwe ze tak jest
Dziękuje Serdecznie!!
p.s. wiem że to głupie ,ale tylko jeszcze jedno jedyne pytanie mam _ które to wielokliny??
-
wieloklin masz na końcu ramienia wycieraczki pod nakretką 8 na klucz 13 pod taka czarna zaślepką a drugi jest na samym silniczku tam bodajże jest nakrętka 6 na klucz 10 a wieloklin to taki wałek z nacięciami i na niego możesz w różny sposób zamocować ramię wycieraczki
-
Ok!!
Prędzej w tym bedzie problem ,bo w silniczku paluchów nie maczałem
Serdecznie Ci Dziękuje Ułe .. że cierpliwie wytłumaczyłeś mi jak krowie na granicy :P
Pzdrawiam!!
-
spoko nie ma problemu jak masz jeszcze jakis problem to pisz chetnie pomogę
-
Jestem po naprawie takiej usterki.
Trochę trzeba się namęczyć żeby wyjąć te sworznie z tulei, aż wydawało mi się niemożliwe, że to jest część ruchoma :) Tak jak napisali poprzednicy, bez stukania, nic na siłę! Tylko delikatne wykręcanie z tulei. Trochę trzeba się namęczyć więc cierpliwości. Ja sworznie z całej rdzy najpierw przetarłem „boshem” ze specjalną końcówką do ścierania a tuleje potraktowałem wiertłem z papierem ściernym :) późnej tylko smarowanie.
Pozdrawiam i powodzenia :)
-
Sory że odgrzewam. Potrzebuje pilnej porady. Dziś grzebałem z wycieraczkami, wszystko zrobiłem jak nalezy tak mi sie wydaje, złożylem a tu prosze wycieraczki działają ale nie tak jak powinny. Dochoda do połowy szyby i wracają bardzo daleko aż pod maske i chcą jeszcze dalej nie wiem jak sobie z tym poradzić pozatym przy próbie naprawy tej usterki nagle przestał działać silnik wycieraczek, zero reakcji, tak samo nie ma spryskiwaczy z przodu. ciągnąc dzwignie do siebie powinny się uruchomić przednie wycieraczki oraz przednie spryskiwacze, w zamian za to uruchamia się tylna wycieraczka. Proszę o pomoc, czy to spalony silniczek czy moze przekaźnik czy jeszcze coś innego. Pozatym, czy ktoś może mi powiedziec jak powinny być ustawione te cięgna wycieraczek aby chodziły normalnie i czy ma jakieś znaczenie który sworzen w które miejsce wsadze ? ktoś sugerował ze są innej długości
-
Problem rozwiązałem :) Silniczek nie działał gdyż bym wypalony bezpiecznik numer 24 odpowiadający za wycieraczki :) a ustawienie wycieraczek ? ustawiłem w tzw martwym punkcie miedzy tym kiedy się wracają a zaczynają ścierać i przykręciłem wycieraczki, ponadto przeczyściłem i ustawiłem dysze spryskiwaczy i działa jak masełko :)
-
witam. też mam problem z wycieraczkami. A dokładnie kiedy włączam spryskiwacze szyby przedniej wycieraczki chodzą cały czas, wyłączyć je muszę sam przestawiając dźwignię wycieraczek na jakiś inny stopień i spowrotem na wyłączony. Jeśli ktoś wie co może być przyczyną takiego zachowania proszę o pomoc :)