-
no kolega pisze że do wymiany pompa i rozrząd czyli pewnie nie robił tego po zakupie autka, warto sprawdzić bezpiecznik ale czy to powodowało by zimne(puste) węże? Ja mówię ze swojego doświadczenia bo miałem identyczny kłopot :)
Dodano:
to jest temat z moim kłopotem:
http://a3-club.net/forum/showthread....ewa#post179223
-
ok, wielkie dzieki za odp
na rozrzad jestem dopiero umowiony na za tydzien :( we wtorek.
Narazie nie przegrzeje auta bo mam stary termostat wlozony i jest rozwiercony :/ nie pytajcie dlaczego :)
Niestety bede musial takim sprzetem przyjechac na zlot, ale trudno sie mowi.
aha wentylatory dzialaja
-
No to mam wymieniony rozrzad razem z pompa wody, nowy czujnik temperatury i...
...bez zmian. tzn wskazowka temperatuty wchodzi na 110-120 st. Bede musial zegary wymienic :/
Takze temat do zamkniecia bo juz na temat zegarow widzialem temat. W tym przypadku to nie tylko usterka mechaniczna :(
-
a po podłączeniu pod VAG jaką temp płynu Ci pokazuje? Bo może coś jeszcze jest nie tak a nie zegary?
-
w kompie temperatura oscyluje miedzy 100 a 105 st. Jest 105 to wraca do 100.
2h dzis byl podlaczony do kompa.
-
no to chyba i tak za wysoka temperatura jest...
-
Mechanik stwierdzil ze tak moze byc :/
to nie wiem teraz co dalej z tym robic. Dam jeszcze do elektryka i zobaczymy.
Jeszcze bylo podejrzenie na glowice, ale jak obadali to z tymi zegarami to stwierdzili ze glowica ok.
-
to poczekaj niech ktoś jeszcze się wypowie... Może tak może być... Jutro na trasie sprawdzę jaka będzie temp u mnie i napisze :)
-
u mnie temp. wg klimatronika oscyluje w granicy 92-93st i dopiero jak jade >160 to do 94 się podnosi. Tak więc temperatura raczej zdecydowanie za wysoka. Termostat aby na pewno dobry założony? (chodzi o dobrą firmę, nie jakaś podróba)
-
moim zdaniem nie jest to wina zegarow, temperatura zdecydowanie za wysoka, ustawa sobie wskazanie temperatury na klimatroniku i tak sie przejedz autkiem.
do 93-94 to norma, powyzje juz niepokojace, ponad 100 to powinno plyn wywalac ze zbiorniczka.