Kurcze u mnie sa jakies stuki z tylu samochodu, ale na wysokosci tylnej szyby i polki :roll: (mozliwe ze dzwiek sie przenosi). Niewiem czy to tuleje czy moze poduszki jak w temacie :?: Dzwiek jakby plastik o plastik walil....
Printable View
Kurcze u mnie sa jakies stuki z tylu samochodu, ale na wysokosci tylnej szyby i polki :roll: (mozliwe ze dzwiek sie przenosi). Niewiem czy to tuleje czy moze poduszki jak w temacie :?: Dzwiek jakby plastik o plastik walil....
atal, a moze Ci tylnia półka podskakuje? u mnie tak było :D
Przypomina mi sie sytuacja kiedy jezdziłem Ibizą , miałem tez podobne stuki , sprawdziłem dosłownie wszystko bagaznik , półke , nawet wneke koła zapasowego i zestaw kluczy jaki tam był i inne tego typu sprawy , wszystko ok. , dopiero kiedy wiozłem znajomych ktos wycził ze cos stuka w tylnym słupku :shock: , jak sie okazało przewod od centralnego zamka napierdzielał o blache , a słychac było praktycznie wszedzie :D , polecam wiec sprawdzic nawet takie miejsca :wink: , aby sie miło rozczarowac ze to nie zawieszenie na przykład :D
Hehe raczej nie bo wsadzilem kumpla do tylu zeby ja trzymal i nic nie dalo :DCytuj:
Oryginalnie napisane przez marekb
A jak to "naprawiles" :?: :)
Tez przeszukalem caly bagaznik i zwatpilem :) jak narazie przyzwyczajam sie do tych stukow :lol:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mucka38
Rozwiązałem problem tylnich stuków. Były to amortyzatory tylniej klapy. Poduszki amortyzatora całe więc nie ruszałem, przy okazji wymieniłem klocki hamulcowe :). Koledzy sprawdźcie tylnie amortyzatory klapy, wystarczy otworzyć i pchnąć ją dalej do góry jeżeli jest luz to mamy przyczynę tylnich stuków. Teraz słychać tylko szum opon i to mi się podoba.
a jaki jest koszt zrobienia przegubów....... bo mi coś stuka z przodu... i faktycznie jak ruszam to też.... droga to jest impreza??? bo nie wiem czy z moją zawartością portfela to jest wogóle sens wjeżdżać na kanał ;/ ....... tak chociash mniej więcej.........
i sorka że zrobiłem nowy temat.... coś cienko szukałem.... pzdr
Przegub zewnętrzny firma: Lobro 302024 - 200zł. Coś tańszego Wertteile WTJ426 - 100zł. Za wymianę zapłacisz około 30-50zł.
A co powiecie na to? Wjezdzam na nierownosc przodem auta i slysze metaliczny dzwiek z zawieszenia (jakby metal o metal uderzyl), przejezdzam tylnymi kolami i znow to slysze.. Co to moze byc? Chwilami mialem wrazenie jakby mi wydech o cos walil... Ale szczerze powiedziawszy to nie wiem czego szukac, a wymieniac wszystkiego troche sie nie oplaca...
a ja mam podobne stuki tyle że z przodu. stuk dochodzi z prawego przedniego koła, samochodu wymieniłem już silentblocki bo myślałem ze to jest przyczyną przy okazji również nowe sworznie, przeguby oki... amortyzator też powinien być oki.
mallcin a poduszki po drążkiem stabilizatora poprzecznego zmieniałeś ?