panowie konkrety, bo ktorys post o niczym konkretnym
Printable View
panowie konkrety, bo ktorys post o niczym konkretnym
Leorulez niech ci będzie. Mniejsza z tym w każdym bądź razie co z takim fantem zrobić?? jeśli oczywiście to są cylindry, chyba że inna przyczyna?? Powiadasz Mechanik tylko niestety nie mam zaufanego mechanika a teraz dużo jest kiciarzy co mówią że coś tam coś tam a okazuje się pierdoła a płaci się jak za zboże. Myślę sobie może świeca któraś nie pali bo gdzieś czytałem że ktoś miał tak samo z audi 80 ten problem i napisał że wymienił świeczki i wszystko good, może to być przyczyna czy raczej nie?
pbx, chlopie
ale oczekujesz ze ktos ci na forum napisze co i co i to bedzie to ?
tak sie nie da, my mozemy tylko pogdybac a do mechanika ogarnietego jechac musisz
a to ze nie masz to nie nasza wina
ja ci polece dobrego, jednego z najlepszych w twoim regionie.
Katowice , Aligator , diagnoza, itd. nie chcesz byle kogo to o lepszych na slasku ciezko
www.dynosoft.pl
Ja nie napisałem że oczekuje ale możliwe że ktoś miał podobny przypadek i zna przyczynę, przecież po to jest forum aby zadawać pytania i rozwiązywać problemy, chyba że się myle?!. Podałeś mechanika i cieszę się że polecasz podjadę powiem jaka sytuacja, czas pokaże :-)
oczywiscie, tylko musisz zrozumiec ze to tylko gdybanie
zbyt wiele czynnikow moze miec wplyw na ciezkie odpalanie, moze to filtr paliwa, a moze dawka rozruchowa, a moze akumulator, a moze pali na 3 gary jak ci chlopaki napisali, a moze popa wtryskowa sie konczy, a moze jeszcze cos innego, nie da sie jednoznacznie powiedziec, trzeba to sprawdzac tak czy tak
a do aligatora zadzwon, bez umowienia sie nie ma szans na diagnoze.
Powiem ci Miro że te czynniki które wymieniłeś to już jakiś punkt zaczepienia jest :-) tylko tak jak pisałem że takie akcje z silnikiem mam nie cały czas tylko jak auto ma kaprys i to mnie najbardziej dziwi.
Ja bym obstawial cos z elektryka - przewody wn i swiece dawno wymieniane?
Żeby cie nie skłamać to świece nie były wymieniane i to długo, no ale jak by któraś świeczka była spalona to by kontrolka od świec świeciła mam racje?? czy się mylę?.
Nie wiem co mają do tego przewody wn. Przewodów wn w dieslu nie ma.
Opisz dokładnie jak to wygląda, czy podczas kręcenia Ci szarpie silnikiem czy jak odpalisz i pierwsze sekundy tak wyglądaja.
Maggu jak ci to napisać szkoda że nie nagrałem video bo było by łatwiej wam zobaczyć ale postaram się opisać wsiadam do auta nieważne czy zimne czy ciepłe wkładam kluczyk czekam aż kontrolki zgasną przekręcam kluczyk i słyszę tydydydyddy wyłanczam kluczyk ponownie robię operację auto nie robi tydydydy i chodzi pięknie :) ale wczoraj zauważyłem że jak odpalałem to nie chciał odpalić za 1 razem:-/. Stawiam podczas kręcenia, z tego co widzę:-)