prosba o lokazliacje ze zdjec :)
Printable View
prosba o lokazliacje ze zdjec :)
Witam, mam pytanie odnosnie przepustnicy a dokladnie gdy dam wyzsze obroty to w tej czarnej kostce (chyba to krokowy) na przepustnicy cos tak rzezi i czym wieksze obroty tym głosniej to slychac. co to moze byc?
witam wszystkich nie zakladam nowego tematu bo mam podobny problem jednak troche inny od tych w pozostalych tematach. mianowicie zapala mi sie kontrolka epc i niekiedy esp. dzieje sie to jednak tylko jak odpalam ponownie samochod na goracym, rano i po dluzszym postoju wszystko jest ok (czytajac inne tematy wiekszosc miala odwrotna sytuacje po ponownym odpaleniu bylo ok). kiedy samo epc swieci silnik chodzi normalnie lipa robi sie wtedy jak zapala sie do tego jeszcze esp (po ponowne uruchomienie na cieplym) silnik nierowno chodzi obroty wariuja. proba z druga przepustnica dokladnie to samo. czy mozliwe ze druga przepustnica ma dokladnie ta sama wade? jak nie swieca kontrolki adaptacja przechodzi normalnie. wszystkie kable posprawdzalem wtyczki tez. zagladnalem tez do sterownika czy przypadkiem nie ma wilgoci ale jest sucho. co jeszcze moze byc przyczyna? bo nie mam juz zadnej koncepcji. prosze o pomoc. dzieki z gory
mam problem z kontrolka epc non stop swiecii sie nie mam jakis odczuwalnych objawow auto zachowuje sie normalnie czym moze byc to spowodowane dodam iz ostatnio ciagle swieci mi sie kontrolka air bag:(
Witam. Czy przeoustnica od 1.6 pasuje do 1.8?
Bo sa identyczne?
witam, przeczyscilem przepustnice. jak dlugo beda sie stabilizowac obroty? obecnie po odpaleniu silnika na luzie dluzej trzymaja sie na 1.5-2tys, po rozgrzaniu silnika dluzej sie stabilizuja na poziom 0,9.
Przepływke to jak wyczyścisz to z tego co wiem to musisz zrobić adaptacje
tak tez slyszalem, a sama sie nie zaadaptuje po jakims czasie? mechanik mi przeczyscil i nic nie wspominal o adaptowaniu.
Możliwe że tak jest bo ja sam sobie wyczyściłem i po tygodniu czasu obroty mi spadły na jałowym poniżej tysiąca a tak było tak jak u ciebie