-
żeby wyciągnąć zawleczkę załatw sobie kawałek breszki metalowej tak samo stary napinacz breszką zluzujesz. Umnie poszło łatwo w dwie osoby jena breszka luzuje druga wyciaga zawleczke ale niestety jedna sruba wykreciła mi sie z gwintem i musiałem przegwintowac na M10
-
niestety bede wymieniał go sam... da rade samemu?
-
Da rade .Ale się trochę bardziej namęczysz:D
-
Wystarczy zwykly klucz widlasty, chyba 17.
-
Pierwsze podejście mam za sobą, na razie przegrywam... nie jestem w stanie docisnąć napinacza... czy macie na to jakieś sposoby czy porostu trzeba użyć brutalnej prymitywnej siły :)?
-
17 tka i do sieeeeebie........powodzenia. Tam jest taki prostkokat (niby bolec) na klucz 17.
-
a jest możliwe ze się coś zacięło nijak nie mogę ruszyć tego draństwa...klucz 16 pasuje na tą śrubę... plus przedłużka i nic... klucz się wygina...
-
Rozumiem ,że już masz napinacz założony ,jesteś pewny ,że pasek jest dobrze ułożony na wszystkich kołach pasowych itp , ale nie możesz wyciągnąć zawleczki ?
Ja ją wyciągałem kombinerkami i żadnej nadziemskiej siły nie trzeba było użyć
-
mówię o napinaczu do ściągnięcia... Rozumiem że mogę go odkręcić bez podciągania rolki?
-
soris, klucz zakladasz na taki prostokątny występ na samej gorze ramienia napinacza a nie na żadną śrubę.