podejrzewam że nie podłączył jakiegoś czujnika albo źle podłączył :) np. halla albo wału
Printable View
podejrzewam że nie podłączył jakiegoś czujnika albo źle podłączył :) np. halla albo wału
albo tez jest tak,
miałem tak raz jedyny (też prawdopodobnie mam pękniętą głowicę) gdy auto dlugo postało miałem problem z rozruchem, w ogóle nie reagował na kręcenie kluczyka.
Powodem na 99% było przedostanie się płynu do komory spalania i tłok nie mógł swobodnie pracować. Za któryms razem w końcu odpalił i jechałem z wielką białą chmurą dymu za sobą.
wątek o tym o co chyba się otarłem : http://a3-club.net/forum/showthread.php?t=21841&page=2
OKI rozumiem i jak sobie tomas z tym poradziłeś? Ja poprosiłem swojego mechanika grzecznie czy ma jakiegoś znajomego, co robi tylko audi. Okazało się, że ma. Gość pracował w audi service. Zna sie na rzeczy. Robi teraz same VW ale przecież w golfie 2.0 TDI jest ten sam silnik BKD. Zatem powinien łyknąć temat. Może się okazać, że nie da rady i co mam zrobić jak zaproponuje mi nowy silnik bez osprzętu (bez turbiny itd.). Zgodzić się??? I'm so desperate...
Dodano:
Panowie 2 mechanik, o którym pisałem niestety nic nie poradził. Auto jak nie pali tak nie pali. 1 mechanik sugeruje mi wymianę silnika. Czy to jest normalne??? Czy on mnie nie robi w bambuko. Mam tego dosc naprawde. Naciagnoł mnie na głowicę. Dałem za nia 1800 zł. Teraz naciąga mnie na silnik bez osprzetu za 4000 tys. Co ja mam zrobic. Nie czaje o co chodzi i w czym problem. Czy to są jakies przekręty. Wypowiedzcie się proszę:confused:
Nowy silnik to on ci moze proponowac w momencie jak ustali przyczyne dlaczego stary nie wstaje i uzasadni to kosztem naprawy ktory bedzie wiekszy niz kupno nowego silnika i wstawienie go. W mojej opini do dupa a nie mechanik zabieraj auto od niego jak najszybciej sie da i szukaj kogos rozgarnietego bo na razie to widdze ze trafiasz na samych partaczy - naciagaczy ktorzy jak nie potrafia ogarnac tematu stosuja metode po co sie bawic od razu wymienic wszystko to sie naprawi.
A mógłbyś mi wskazać jakiś dobry serwis jestem nawet w stanie zawieść fure do poznania gdanska itd. Mieszkam w Toruniu. Proszę o pomoc:( help me...
W ciemno moge polecic ci Tune-Up ( jesli chodzi o 3 miasto ), wiem ze juz do nich dzwoniles ale mimo napietych terminow i tak bym sie do nich dobijal ;) , dobrzy ludzie z nich wiec jak moze wyjasnisz sytuacje to sie zlituja.
heh jestem w podobek sytuacji z tym że mechanik ma auto chyba 4 tygodnie a miala byc wymiana głowicy, w środe dostał głowice a auto i tak na poniedziałek do odbioru.. jestem wsciekly ale wydaje mi się ze on jest dobry i że lipy nie będzie. wkoncu jako jedyny sprawdził naprawde wszystko w silniku i dopiero powiedział ze głowica.,.
jakujawa: jedź do Grudziądza do mechanika Pana Staruszkiewicza :) jest drogi ale na pewno Ci pomoże !! bo widze w Toruniu kiepsko o dobrego mechanika, albo pojezdzij po mechanikach z jakimis koksami :D nie bedzie opcji na przekręt:)
to samo mialem napisac, trzeba Roba meczyc, 2 tyg temu Ci pisalem, jedz do nich i nie czekaj... zeby nie bylo "a nie mowilem "
tyle ze temu gosciowi mechanikowi tez nie mozna tak tego darowac, narobil dziadostwa wiekszego niz byl, moze przestawil tylko rozrzad poza zakres, moze czujniki jak Atal pisal, ale to sa gdybania, do niczego nie dojdziemy, temat zaczyna sie bardziej do off nadawac.
a jak gosc nie moze odpalic starego silnika to jaka jest gwarancja ze wsadzi nowy i bedzie palil ?? kupi nowe BKD, trzeba bedzie przeprogramowac komputer i wtedy dopiero bedzie "do ciebie panie" ...
Milanoo u ciebie to wyglada inaczje, bo on juz nie ma sily do niego, a jak jest dobry to ma roboty kupe innej, pieniadze trzeba zarabiac...
zycze wam powodzenia, w kazdym razie super mechanikow macie na pomorzu, u nas o takich nie slyszlaem..
Postaw sprawe jasno - niech Ci zwroci auto w takim samym stanie jak go zostawiles.
Panowie a może w poznaniu kogoś znacie albo w Łodzi. Miro moja fura pojedzie na koszt mechanika. Może i jechać nawet do Krakowa. Możesz kogoś polecić? Trudno nie potrafi zrobić to będzie płacił i płakał.