Nastawnik paliwa pompy wtryskowej wam pada.
Pozdrawiam
Printable View
Nastawnik paliwa pompy wtryskowej wam pada.
Pozdrawiam
a jakie sa mniej wiecej koszta naprawy/wumiany?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez CompSport
W zaleznosci czy wystarczy sam nastawnik czy cala pompe trzeba wymienic.
Witam.
Postanowiłem dołączyć się do tematu bo mam bardzo podobny problem.
Objawy w mojej A3 to:
- drgania pochodzące z silnika przenoszące się na całe auto przy hamowaniu tylko od ok 40km/h
- dzieje się tak zawsze ale tylko przy włączonym silniku (kiedy go wyłączę i dojeżdżam do świateł -problemu nie ma)
- mniej odczuwam wibrację kiedy mam wciśnięte sprzęgło
może macie jakieś pomysły ?
Panowie możecie pomóc w kwestii drgań przy hamowaniu?
Problem występuje od ponad 1,5 roku ale ostatnio bardzo się nasilił...
Przy wysprzęglaniu i dojeździe do świateł silnik wpada w mocne drgania i NIE JESTEM W STANIE DODAĆ GAZU! Po prostu gdy wciskam jednocześnie hamulec (lewą nogą) a prawą wciskam gaz w podłogę - obroty nawet się nie podnoszą...
marcinoski to, że nie jesteś w stanie dodać gazu z wciśniętym hamulcem jest całkowicie normalne, a odpowiada za to komputer auta, który odbiera sygnał od czujnika hamulca.
Natomiast objawy jakie opisujesz w kwestii drgań mogą oznaczać awarię koła dwumasowego. Słyszałem o akcji serwisowej i wymianie tychże kół w silnikach 2.0TDI z początku produkcji z powodu wady fabrycznej. http://a3-club.net/forum/showthread....umasowe+objawy
a może zużyte poduszki pod silnikiem wywołują te drgania..
Takie moje sugestie. Może to to, a może trzeba szukać gdzie indziej..
..i proszę Cie nie wyłączaj silnika podczas dojeżdżania do świateł.
Od kilku dni borykam sie z podobnymi objawami. Przed samym momentem zatrzymania wyczuwam szybkie drgania dochodzace z silnika, ktore lekko przenosza sie na kierownice. Nie dzieje sie to za kazdym razem lecz czesto.
Przeczytalem kilka podobnych tematow na roznych forach i nie ma na to jednej recepty. Wiekszosc tych przypadkow nie zostala rozwiazana. Najczesciej byl podejrzewany dwumas. Zrobilem test 1500 obr i gaz do dechy na 5 biegu. Przy okolicach 2000 obr nie telepie buda. W ogole ja nie telepie po odpaleniu nawet na zimnym. Na sprzegle czuc drgania jak tylko poloze na nim noge. Obroty nie wariuja, stala wartosc.
PS. Czy pozytywne zdanie testu ktory przeprowadzilem daje 100% pewnosc ze dwumas jest OK?
Jakie macie sugestie odnosnie tych drgan? Poduszki, kat wtrysku? A moze te bable powietrze w przewodzie paliwowym?
Mam taki probelm Moja A3 miala problem z nabieraniem predkoscie z 2 po puszczeniu sprzegła nie było takiego odejscia jakby uciekała. to trwalo 2tygodnie po wymianie rozrzadu. Teraz Samochód dostaje szalonych obrotów. Tzn. Gdy jade to po puszczeniu gazu samochod szarpnie i zaczyna przyspieszac. przez 4-8s. Np biore zakret to przed nim puszczam gaz zeby wejsc bez hamowania to dzieje sie cos odwrotnego samochod szarpie i zaczyna przyspieszac. Potem tak jakby sie dlawil szarpie szarpie i jest normalnie nadal nie mam na gazie zaczynam dodawac gaz np do 100km/h i zamiast utrzymac predkosc to przyspiesza gaz oddpuszcza. Jechalem 130km/h to na 5 biegu samochod dostał takiego turba po puszczeniu gazu jkabym przyspieszał z 3-4 kiedys. Musze ciagle haowac. Przy Zmianie biegu (sprzego i chce zmienic na 5) czesto dobija do 4tys. Musze bardzo szybko zmieniac bieg. Brak przyspieszenia z 3--4 biegu. 3Tygodnie temu wymienialem rozrzad. Audi a3 alh 1998 90km.
Trzeba sprawdzić kąt wtrysku po wymianie rozrządu oraz samą dawke paliwa .
Objawy wyglądają na kombinacje przy samym nastawniku pompy.
Dziekuje. Musze teraz jakiegos dobrego czlowieka od pomp pojechac. Jeszcze sobie przypominam ze mam lekko popekane przewody, Podobno to sa cisnieniowe takie nakladane jest ich duzo w gornej czesci silnika