podepne sie pod temat,
czy jest mozliwe zrobienie tak, ze zamowie kluczyki scyzoryki, i goscie zaprogramuja mi w nim: sterowanie alarmem, immo, i zrobią grot ?
zaznaczam ze mam niestandardowy alarm
Printable View
podepne sie pod temat,
czy jest mozliwe zrobienie tak, ze zamowie kluczyki scyzoryki, i goscie zaprogramuja mi w nim: sterowanie alarmem, immo, i zrobią grot ?
zaznaczam ze mam niestandardowy alarm
podziele sie swoim doswiadczeniem, a wiec :
kupilem sobie na ebay'u komplecik kluczy scyzorykow z centralka
podpielem to pod centralny zamek
kluczyki - dorobienie 50 zł za 2 sztuki
immo - crypto 48 na allegro po 12 zl szt
kodowanie kluczykow 100 za dwa i sie ciesze scyzorykami :) a stary poczciwy kluczyk lezy sobie schowany w servis hefcie :)
wiec bez problemu mozna sobie kluczyki dorobic i dopasowac !
WitamCytuj:
Oryginalnie napisane przez kuba84
Co masz na myśli kodowanie kluczyków?
Dopasowanie (dodanie) vagiem. Czy może klonowanie transponderów w pkt. dorabiania kluczy? Z tego co wiem to nie ma różnicy czy "czysty" transponder, czy nie, można dopasować vagiem znając login.
Proszę o sprostowanie jeśli się mylę.
Pozdrawiam.
witam
Mam A3 8l z 98r. , w serwisach z dorbaianiem kluczy powiedzieli mi, ze jest to typ 48 (typ immo???) i sa z tym problemy (nie maja tego typu czekaja na dostawe).
Jakie sa opcje dorobienia drugiego kluczyka? (czy bedzie z pilotem czy goly kluczyk?) jakie są koszty? Ile trwa taka operacja i czy wystarczy moj kluczyk - czy trzeba samochdu zeby cos tam zczytac?
Czy w serwisach audi tez dorbaiaja klucze i ile u nich kosztuje? Szczerze mowiac przecietny serwis "z ulicy" nie budzi zbyt wielkiego zaufania...
pozdrawiam
elrond,
Szukaj > kluczyk + ASO
http://a3-club.net/forum/viewtopic.p...ht=kluczyk+aso
wlasnie kupilem tu kluczyk http://moto.allegro.pl/item252573370...mo_.html#photo i bede mogl powiedziec czy wszystko dziala jak dostane :) dorobienie samego kluczyka 60zl, vag + pin do zegarow i mozna samemu zakodowac :)
hej
Nie za bardzo sie w tym wszytskim orientuje - zakladajac ze ten kluczyk z allegro pasuje do mojego a3 - jak dalej wyglada przygotowanie takiego kluczyka?Jakies sa dalesze koszty i gdzie to wszystko mozna zrobic?I czy auto jest do tego potrzebe tzn. czy wystarczy zczytac ze starego kluczyka czy trzeba sie podlaczac do auta?
pozdrawiam
elrond, jak kupisz obojętnie jaki kluczyk to trzeba :
- dorobić grot kluczyka
- aby z tego klucza auto startowało musisz zakodować immobilizer (jeśli masz pin do immo do sam możesz próbować zakodować [vag] jak nie to najlepiej ASO)
- aby pilot ci działał to przede wszystkim przy zakupie kluczyka kluczyk musi mieć pilot z taką samą częstotliwością jak twój stary pilot (jest napisane z boku na obudowie kluczyka) i wtedy vagiem, albo i bez vaga można zakodować pilot do auta przez dodanie kolejnego
i ot cała filozofia
cenowo kosztuje to tak już bez rozpisywania się od 150 zł do 700 zł zależy gdzie co i jak ... to tyle :mrgreen:
Witam, mój wujek zajmuje się kluczykami, zamkami itd. Zadzwoniędo niego i zapytam. Mi rozkodował klucze i na nowo zakodował takim małym urządzeniem i potem zgrał to z autem. elrond, zapraszam do Starogardu, na pewno da się coś zrobić :mrgreen:
[ Dodano: Pią 12 Paź, 2007 09:35 ]
Jest możliwość dorobienia klucza, scyzoryka z immo itd, koszt ok.500zł. :)
dzis dzwonilem, namiar dostalem od kolegi DVD za co mu dziekuje. kluczyk scyzoryk wyjdzie mnie ok 300zl na gotowo, oczywiscie uzywany, gosciu powiedzial "znajdziemy cos fajnego" :D jutro rano tam pojade, bo to w mikołowie jest.
mysle, ze warto jak za taka cene ori scyzoryk miec.