ja miałem jeszcze kiedyś taki objaw, jak mialem wilgoć na świecach, u mnie akurat puściłą uszczelka pod pokrywą zaworów i na cewki dostawał się olej, może? bo skończyły mi się pomysły :P
Printable View
ja miałem jeszcze kiedyś taki objaw, jak mialem wilgoć na świecach, u mnie akurat puściłą uszczelka pod pokrywą zaworów i na cewki dostawał się olej, może? bo skończyły mi się pomysły :P
hehe,pomysły nam się skończyły po wymianie turbiny 2 dni temu (mi i mechanikowi) a cewki też ogarnięte jedna wymieniona i na reszcie gumki .To na bank nie to .Walczymy z tym nie od dziś i już naprawde nie wiadomo za co się brać :( .
http://www.tune-up.pl/dojazd.php
to mój ostatni pomysł, może tam Ci pomogą :)
byłem tam z miesiąc dwa temu i dwa dni spędziłem na walkach :) ,niestety nothing !!! ale chłopak wydaje mi się że jakieś pojęcie ma.
Kolego to w koncu vagowales juz auto? Bo od tego trzeba zaczac. ( chyba ze pisales juz ze vagowales i ja niedoczytalem jesli tak to sorka). Trzeba porobic logi bo moze cos z turbawka dalej nie hallo. A powiedz, jak juz auto oslabnie w tym przedziale obrotowo i pozniej znow chcesz ruszyc od samego dolu, to idzie normalnie? Slychac turbo?
Jakie sa objawy po ktorych mozna odczytac ze przepływka jest do wymiany ???
vagowali mi go w tune up na samym poczatku problemow ale nie mam tych danych.Wlasnie pisalem kto ma vaga w poblizu to bym podjechal i wrzucil dane na forum.A auto idzie za każdym razem tak samo po zadlawieniu,nic dziwnego sie nie dzieje a wygląda to tak ze np.na 4biegu od 2500obr slysze rozkreca sie turbina przy 2900obr. juz calkiem porzadnie ciągnie a przy 3000-3100obr slabnie czyli w momencie gdzie jest najwieksze doladowanie i jedzie tak do 5000obr.po czym bardzo wyraznie czuc ze wraca moc.
Dodano:
Najchetniej dal bym go komus zeby zrobil bo mnie juz krew zalewa,co chwile padam na bezsensowne koszta.Chce ktos zarobic ? albo zna dobrego mechaniora w pobliżu to dajcie znac lece odrazu.
No mam wykres z vaga tylko nie wiem jak wrzucic foto ,jakby ktoś chciał mi pomóc to wyśle na maila.Niestety mechanicy rozkładają ręce,nikt już nie wie co jest nie tak w tym gracie :(
Ja bym milo wszystko sprawdzil jeszcze raz przeplywke.
Jesli 3 razy juz zmieniales, ale na nie oryginalna to lipa. Nie jeden sie juz przekonal ze jesli przeplywka to tylko ori.
Zrob pomiar Vagiem ile pokazuje przeplywka w szczycie. (np na 2-gim biegu do odcinki). Nowa przeplywka powinna wskazac przy Twojej mocy (o ile masz serie) w granicach 167 g/s (albo mg/s - nie pamietam jaka jest jednostka)
na ktorym kanale mozna sprawdzic przeplywke ?
Dodano:
jeszcze chętnie bym prosił jak ktoś ma symbol przepływki i czujnika pomiaru doładowania na interkulerze jakie powinny byc przy moim silniku,może nam nie takie wogóle jak trza