W "Motorze" to wyczytales kolego
Printable View
W "Motorze" to wyczytales kolego
mam 8l ale miałem takie stuki metaliczne i tez żaden pseudofachura sie nie znał i niby wszystko wdł nich ok a ja jestyem nadwrażliwy, okazało sie że amortyzator sie rozleciał tam jakaś blaszka czy coś sie urwało w srodku, wymieniłem amory jest ok , teraz słysze inne stuki no i dalej trza wymieniac, lepsza zabawa niż klocki lego...
Panowie i nadal nic nie zdiagnozowali, samochod oddalem do 2 mechanikow i zaden nie byl w stanie zdiagnozowac co to jest!
te stuki wydobywaja sie z prawej str samochodu, przy szarpnieciu silnika na biegu wstecznym ale jak sie nacisnie na hamulec to ich wtedy przy szarpaniu silnikiem nie ma lecz jak jade po dziurach lub po plytach betonowych to przy nacisnieciu na hamulec stuki sa!
mechanicy powiedzieli to z zawieszeniem jest wszystko ok tylko cos z silnikiem z polosiami, piasta, ale sami dokladnie nie wiedzia !
nie wiem co juz robic, w zawieszeniu prawie wszystko wyminione, posprawdzane i wszystko jest tak jak powinno a stuki sa i to nie takie ciche!
odglos jest taki jak by bylo kolo odkrecone, jakby silnik uderzal o cos (silnik byl przestawiany w lewo oraz w prawo i tyle ile lapy pozwolily oraz opuszczany w dol i w gore i nic nie pomoglo)
pomozcie!!!! :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
A tuleje na sankach sprawdzaliscie? Ciezeki dostep i bez odkrecenia sanek mozesz nie wykryc uszkodzenia tulei.
raczej nie byly sprawdzane a gdzie one sie znajduja dokladnie? mozna je zobaczyc bez odkrecenia sanek?
no wlasnie sa trudne do zdiagnozowania bez wyciagniecia sanek :/
Tu zobaczysz o co chodzi
http://allegro.pl/sanki-lawa-wozek-a...873884428.html
ale widze ze to jest do audi a3 8l a ja mam 8p i troche to inaczej tam wyglada ale moze tez sa te tuleje...
Jeśli masz 8P to przede wszystim zmień opis i tam chyba jest na sztywno.
Podjedź na najbliższą w miarę ogarniętą stacje diagnostyczną (tam gdzie się robi przeglądy) powiedz ze coś Ci stuka i chcesz to zrobić ale nie wiesz co. Wjedziesz na szarpaki i powiedzą co jest nie tak a koszt takiej usługi w Warszawie gdzie średnio jest 2 razy drożej niż gdzie indziej to 20zl :) Robiłem tak już pare razy jak ,mechanicy nie mogli znaleźć luzu i nigdy mnie nie zawiodło...
bylem juz 3 razy na stacjach diagnostycznych, przewiozlem goscia i faktycznie slyszal ten stukot ale powiedzial ze wszystko jest ok, nie ma do czego sie doczepic...
coraz bardziej mam dosc tego samochodu, na poczatku bylem zadowolony a teraz mnie zaczyna denerwowac jak tylko do niego wsiadam...