-
uszkodzenie czujnika G62/G2 - przerwa w ciągłości sygnału, zwarcie z masą lub plusem nie są sygnalizowane przez sterownik silnika migającą kontrolką podgrzewania świec żarowych, jakikolwiek błąd związany z czujnikiem G62/G2 jest dopiero widoczny w trakcie odczytów zapisanych błędów Vagiem (pomijając tutaj objawy, które można zaobserwować samemu bez użycia Vaga czyli praca na podwyższonych obrotach po odpaleniu nagrzanego silnika, zwiększone zużycie paliwa, czarny dym przy uruchomieniu silnika).
-
A powiedzcie mi za co ogólnie jest odpowiedzialny ten czujnik, oprócz tego że wskazuję temperaturę na desce?? Czy gdy jest uszkodzony może wskazywać zawyżone temperatury i będzie odpowiedzialny za włączanie wentylatorów?? Czy raczej jak jest zepsuty to pokazuje bardzo niskie temperatury?? U mnie temperatura jak jadę po mieście jest przed 90, ja wyjadę w trasie, lekką nogą raz przed 90 jak delikatnie dodaje gazu gdzieś pod górkę na 5 to wzrasta szybko do 95-może 100 potem spada do normalnej temp....dodam że termostat był wymieniany...