a niby dlaczego sie nie da ? jak znasz pin to wystarczy tylko vag, jak nie masz pinu to potrzebujesz go wydobyc do tego potrzebujesz inny kabelek a to juz jest zalezne od rocznika samochodu.
Printable View
a niby dlaczego sie nie da ? jak znasz pin to wystarczy tylko vag, jak nie masz pinu to potrzebujesz go wydobyc do tego potrzebujesz inny kabelek a to juz jest zalezne od rocznika samochodu.
hmm, jak chcesz taniej to można w aso zamówić sobie tylko przednią część scyzoryka. Otwierać się da, ale będzie bez pilota. Jak chcesz mieć tylko na zapas to wystarczy, a pilot zawsze można dokupić. Cena z kodowaniem przedniej części nie powinna być większa niż 400-450 zł. Choć ja bym męczył gościa od którego kupiłeś auto żeby spuścił z ceny trochę. Większość aut sprowadzonych jest z jednym kluczykiem, bo drugi zostaje u poprzedniego ubezpieczyciela. Pracuję w aso i bardzo często, gdy ludzie przychodzą dorobić kluczyk, otwiera im się gębę do samej podłogi, bo sprzedawca samochodu powiedział, że dorobienie kluczyka to max 200zł. No i do zamówienia jest cała procedura którą opisałem jakiś czas temu na swoim blogu: procedura dorabiania kluczyka :D
Polecicie miejsce na dorobienie klucza szybko w Warszawie ? Wolałbym też zapłacić 500 niż 700.
witam!
skorzystam z tematu i się coś spytam.
Kupilem sobie dwie obudowy kluczyka scyzoryka do audi i mam już dorobione immo i groty, ale teraz gdzie mam jechać, jakbym chciał przełozyć sterowanie od centralnego?
Orientuje się ktoś, czy jest szansa dorobienia do kluczyka wkladki do zamka? ASO mnie nie interesuje, bo tam to kosztuje majatek.
EDIT:
Da rade. Ceny od 200zl w zaleznosci czy to wkladka od drzwi itd. Najtansza do wkladka do drzwi.
Zobaczymy ile krzykna w ASO.
Witam,
Ja kupiłem na allegro 2 oryginalne używane piloty, obie udało mi sie wylicytować za 20 i za 30zł. Kupiłem nowe obudowy scyzoryki wraz z czystymi grotami, 1 obudowa 40zeta, 2 transpondery Crypto 48 po 18zł sztuka, za zeszlifowanie grota koleś policzył mi 25zł od sztuki. Musiałem wymienić pompke cetralnego bo miałem z końcówką "L", sprzedałem ją za 250zł i za tą samą cene kupiłem pompke z literką "G" pasująca pod scyzoryki :)
Oryginalną elektronikę przełożyłem do nowych obudów, kluczyki zakodowałem samemu standardowa procedurą która jest opisana na forum.
Tak więc całość wyszła mnie 220zł i moge cieszyć się dodatkowymi dwoma scyzorykami :) bo przy zakupie autka miałem tylko jeden kluczyk z jakimś pilotem Votexa.
Mozecie polecic w Warszawie jakiegos fachowca od dorabiania czy tylko ASO? Probowalem u magika na Zelaznej 72 ale niestety z gory powiedzial ze mi nie dorobi.
Ja zrobiłem tak kupiłem na allegro dwa klucze z wkładkami nie chciało mi się wymieniać stacyjki i zamka w drzwiach więc dokupiłem dwa groty po 10 zł dorobienie 30 zł od sztuki znałem pin ale nie mogłem zakodowac ponieważ nie miałem prekodowania pestek pod vin :/ w łodzi koleś ogarnia za 250 zł z kodowaniem ile masz kluczy tyle ci zakoduje całkowity koszt nowych 2kluczy z pilotami 600zł
w
90zł kosztuje kodowanie 1szt. w tesco na widzewie w Łodzi :)