W którym miejscu słychać te odgłosy stukania...???
Może dwu masówka...???
Jak zacznie stukać spróbuj wcisnąć sprzęgło i czy przestanie...!!!
Printable View
W którym miejscu słychać te odgłosy stukania...???
Może dwu masówka...???
Jak zacznie stukać spróbuj wcisnąć sprzęgło i czy przestanie...!!!
Już wiem :)
to pompa od wspomagania tak dzwoni - albo płyn do wymiany albo pompa się sypie.
Stałem na postoju, kręciłem kierownicą i było słychać delikatne dzwonienie.
- dobrze że to tylko to:)) bo już myślałem że to silnik ...
To nie pompa, mam w takim razie identyczne objawy. Wymiana pompy nie pomogła. To będzie albo sprzęgło klimy albo sprzęgiełko alternatora. U mnie okazuje się że nie ma sprzęgiełka alternatora więc zapewne sprzęgło klimy klekocze. Jutro rano nagram filmik.
A jednak pompa...muszę tylko sprawdzić czy wystarczy wymiana płynu czy muszę szukać nowej pompy :(
No pięknie, to zaraz się okaże że wsadziłem zajechaną identycznie pompę... :/ Daj znać czy pomogło. Wymiana płynu mi nie pomogła, wymieniałem cały przy wymianie maglownicy.
wiesz co ja mam ten sam problem, na zimnym nie słychać tego ale na rozgrzanym klekocze,olej max nalane 10w40, wymienione popychacze tzw (jeśli się nie mylę co do nazwy) " szkalnki ", dalej klekocze, mechanik stwierdził że panewka wału podobno, ale mu nie wieże bo on źle zdiagnozował szklanki, już zbyt wielu znawców przestudiowałem więc jeżdżę puki samo nie padnie i się wtedy dowiem. Silnik ten sam 1,6 AVU nieszczęśliwe ;-)
To jak rzeczywiście panewka, to powodzenia w jeżdżeniu aż samo padnie. :D Jaki to problem miskę ściągnąć i popatrzeć na panewki? Chyba, że wolisz z nowym motorem wjechać jak Ci obróci. :D
Ja mam dokładnie identyczny problem i tak się dzieje zaraz po odpaleniu na zimnym silniku
jeżeli ktoś się orientuje jaka może być przyczyta to proszę o objaśnienie
pozdrawiam
xlt, skoro gość mi źle zdiagnozował i zapłaciłem za niepotrzebną wymianę ponad 1000zł to to może sie to powtórzyc i wtedy koszta szukania stukania przekroczą wartość nowego motoru. Ja nie wiem co to jest ale nie mogę trafić na dobrego mechanika jakoś.
U mnie też klekotało, to zdiołem pasek klinowy i odpaliłem przestało klekotać, a klekotał napinacz paska z powodu nie działania sprzęgiełka alternatora, po wymianie tego sprzęgiełka jest dobrze.