no dobra ale jak założe ori xenon i będę miał bez sprysków to i tak nielegalne...a dziurawić zderzak itd.. :? chciałbym xenon ale jak mają mi dowód zabierać itd to chyba szkoda zachodu....
pzdr
Printable View
no dobra ale jak założe ori xenon i będę miał bez sprysków to i tak nielegalne...a dziurawić zderzak itd.. :? chciałbym xenon ale jak mają mi dowód zabierać itd to chyba szkoda zachodu....
pzdr
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez czapu
zobacz ile osob ma na forum zalozone i zabrali komus dowod??
czapu, ja mam ori xenon z S3 u siebie, Policja juz 3 razy podczas kontroli sprawdzała mi lampy i sie do spryskiwaczy nie przyczepili
Na razie sie nie przyczepiaja, ale zaczna, bedzie nagonka na zestawy HID to i do spryskow sie przywala.
http://mozart.nuttybox.com/gallery/firststrike
Miro, ale jezeli auto jest starsze niz 2000 rok nie ma obowiazku posiadania spryskiwaczy... to taz... (poprostu wczesniej nie montowali spryskow przy xenach) , dwa nie ma w polskim prawie napisane ze jest zakas uzywania zestawow HID ! , trzy dzis bylem na przegladzie technicznym... gosc wiedzial ze sa xenony podjechal wuzeczkiem zeby itak sprawdzic poziom i mowi ze jest ok nie powinienem razic... IDEALNI kreska swiatla zgadzala mi sie z rysunkiem ... wiec na gupa zapytalem ze przecie oryginalne xenony maja przycieta prawa strone nie wala tak wysoko jak zwykle zarowki... a on mi na to ze tak ... ale nie wszystkie np terenowki typu nawara , L200, niektore Volva (nawet nowe ) maja taki sam slup z prawej strony jak zwykla zarowka... wiec dziwnie... sam pytalem jak ze spryskami on popatrzyl w dowod i mowi ze ma pan 96 rok nie moze sie czepic... spryskiwacze sa od 200 roku montowane seryjnie przy xenonach i obowiazkowo wczesniej takiego przymusu nie bylo mam andzieje ze data mi sie nie powalila 2000 czy cos kolo tego ale tak gadal ... wiec ? pokaze mi w prawie polskim gdzie jest cos z napisem HID zakaz... :> ?
[ Dodano: Sob 13 Paź, 2007 16:04 ]
PS pozatym wole debila z HID 8000K niz glupka z zarowkami 100W ! oni dopiero razą ! za takich powinni sie zabrac , dobrze wyregulowany zestaw HID H1 nie razi nie bo nie ... tylko z mlodym jezdzilismy na przeciwko siebie jak debile... i sprawdzalismy i bylo jakos ok ja jego nie razilem on mnie tez nie ... nie powiem tego o niektorych na drogach bo faktycznie nie ustawiaja i wala po galach...
[ Dodano: Sob 13 Paź, 2007 16:10 ]
aaa i jeszcze jedno nie kazde seryjne auto jest wyposazone w samopoziomowanie... ! mowie o kompletach z xenonami... np C5 starsza wersja nie miala czy S40
co do homologacji policjant nie moze sie czepic... chyba klosz ma wbita literke homologacji E czy jakos tak ... tak ? no i jest ok zestaw tez ma homologacje E itp wiec jest ok wiec co nie ma homologacji ? jesli to i to ma ? :> Pozatym moj samochod przeszedl przeglad wiec... nie widze problemu a przeglad byl robiony w Rzeszowie w PZM polski zwiazek motoryzacyjny na sprzecie maha czy jakos tak to sie pisze wiec go dobrze gosc wybadal
[ Dodano: Sob 13 Paź, 2007 16:25 ]
i jeszcze z tego artykulu :
Takie reflektory (świateł mijania) nie mają już wyraźnej linii światło-cień i odcięcia, nie można ich też odpowiednio ustawić. Powodowane przez nie oślepianie przypomina wytwarzane przez światła drogowe - tyle, że jest jeszcze silniejsze. To powoduje bardzo poważne zagrożenie bezpieczeństwa innych użytkowników dróg.
LOL jak nie ma mlody i inni widzieli ze ma... :) dokladnie si odcina i kazdy to przyzna kto ma H1 i HID ze nie ma zatracenia swiatlo cienia... jakis debil robil ten artykul chyba ze ten artykul jest pod zwykle swiatla h4 to sie zgodze czy h7 :) ale h1 never rozni sie tylko slupem swiatla z prawej strony... aczkolwiek dzis sie dowiedzialem ze nie we wszystkich autach
moze i tak ale wszystko do czasu.... :? tak jak pisał Miro...Cytuj:
Oryginalnie napisane przez kmiler
pzdr
Z tym sie akurat nie zgodzę, i przyznam Proxie racjeCytuj:
Oryginalnie napisane przez Proxa
czapu, jakbys byl taki prawy i nie lamapl przepisow... to
-jezdzilbys wszedzie 50
-nie przekraczalbys predkosci
-nie stawialbys w niedozwolonych miejjscach auta
-przepuszczalbys babcie n apasach
-nie ingerowalbys w konstrukcje silnika ! :)
-nie przyciemnialbys szyb (nie wiem czy masz przyciemnione)
i mase innych ******* nie mozna takim prawym byc... :) juz bys musial trafic na total kretyna :) zeby sie przywalil ... :)
marekb, dziekuje Ci :) nareszcie w czyms sie zgadzamy
tak robieCytuj:
nie przekraczamCytuj:
nie stawiamCytuj:
mało że przepuszczam to jeszcze staje na środku ulicy i idę taką babulke przeprowadzić przez pasyCytuj:
jakie ingerencje? toż to seria...Cytuj:
szprajem psiknąłem...Cytuj:
.....ok kupie te xenony :lol:
pzdr
Powiem tak, zgadzam sie z wami, pierd... mnie kto ma co tam wlozone, wlasciwie nie zdaza mi sie zeby mnie ktos oslepial ale...
jesli beda sie chcieli za to wziasc to sie wezma. wejdzie wyrazny przepis i tyle...
zastanowcie sie tez ze producentom samochodow i dealerom tez na pewno nie jest na reke cos takiego jak HID bo wtedy nie sprzeda xenonow za 4-5tys z nowym autkiem
(pomijam tu zalety czyli spryskiwacze i uklad poziomowania itd). Wystarczy ze 1/10 osob sobie pomysli po cholere mam kupowac autko z xenonem jak za 500zl sobie wloze HID i bedzie "to samo" :?
Jeszcze jedno, pare lat temu jak kupowalem xenony do 8L to takich zestawow zwyczjenie nie bylo, a teraz w 8P zwykla lampa nie ma soczewki bo gdyby miala to sam bym pewnie takowe HID-y wlozyl a nie kupowal orginalne lampy xen :wink: