ja kupuje w ASO albo MANN'a...w zależności gdzie mam bliżej podjechać przed wymianą :wink: omijam tylko Filtrona i Dechusser'a...Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coolfon
pzdr
Printable View
ja kupuje w ASO albo MANN'a...w zależności gdzie mam bliżej podjechać przed wymianą :wink: omijam tylko Filtrona i Dechusser'a...Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Coolfon
pzdr
Ja tak samoCytuj:
Oryginalnie napisane przez marekb
No mi poniżej -15 st. C. pali za pierwszym razem ale troche dłużej muszę kręcić.Cytuj:
Oryginalnie napisane przez julo23
Znajomy mechanik powiedział mi że to właśnie przez filtr paliwa, na którym zbiera sie syf który łatwo zamarza i przez to nie podaje odpowiedniej dawki rozruchowej - ile w tym prawdy to niewiem, ale wymiana mnie czeka bo zbliża się 30tyś od ostatniej.
Odrazu zapytam dla pewności: Olej też wtedy wymienić, tzn czy po wymianie oleju trzeba zmieniać filtr paliwa? Sorry ale już mi się miesza :8
Ja u siebie filtr paliwa zmieniam co drugą wymianę oleju , a ten z kolei co 12 tys.
jedno nie ma nic do drugiego :wink: nie trzeba zmieniac filtra paliwa przy wymianie oleju. Przy wymianie oleju tylko filtr oleju jest konieczny nowy :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez daVor
pzdr
dzięks czapu wolałem się upewnić. pozdro
Ja wymieniam podczas każdego dużego przeglądu czyli co 30 tyś km.
daVor, ja miałem niedawno wymieniany filtr paliwa i jak postał dwa dni na dworze nie używany a mróz jest teraz duzy bo u mnie -12 to tez pali za pierwszym ale z 5 sek. go sie kreci albo lepiej.
jesli chodzi o mnie to co 15 tys olej + filtr oleju i paliwa
Filtr paliwa wymieniam co druga zmianę oleju czyli co 20 tys km. Nie ma co oszczędzać. Za oryginał płace ok 90 zł wiec nie ma tragedii.