To jest ta sama plyta podlogowa i zawieszenie jest takie samo (moze poza rozna nosnoscia dla roznych silnikow) !!!Cytuj:
Oryginalnie napisane przez fantass
O jakie dokladnie elementy sie pytasz ?
Printable View
To jest ta sama plyta podlogowa i zawieszenie jest takie samo (moze poza rozna nosnoscia dla roznych silnikow) !!!Cytuj:
O jakie dokladnie elementy sie pytasz ?
nigdzie nie pisalem ze chodzi o ori :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez neoeinz
w sumie to ta sama plyta podlogowa wiec powinien :PCytuj:
to akurat nie jest dobry przyklad bo niby jak ma pasowac zawias od samochodu 4x4 do oski :?: :?Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Dawid
a niby octavia jest na innej plycie podlogowej :PCytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
jak zwykle Mach dobrze pisze :!: :twisted:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
Konkretnie chodzi o amorki i sprezyny. Kumpel mial octe na zawiasie koni/weitec i ja sprzedal a zawias wyjal i chce od niego go kupic tymbardziej ze nie byl dlugo jezdzony a na zime zdejmowany.
jaka octa ? jaki silnik ?
i do jakiego auta dokladnie chcesz to wlozyc ? (bo w podpisie masz 323gtx?)
Napisalem na poczatku ze do a3 8l a octa 1,9tdi ale sprezyny sa od 1,8t
generalnie do TDI sprezyny sa twardsze i mniej sie uginaja niz sprezyny do 1.8T
wynika to z masy obu silnikow (TDI duzo ciezszy)
takze springi nie sa na pewno zamiennikami... powinny byc do danego silnika dopasowane nosnoscia
oj czy ja wiem - lepiej sprawdz info na stronie producenta albo przedzwon do firmy ktora sprzedaje w/w sprezynyCytuj:
Oryginalnie napisane przez Mach
wiem co mowie bo wiekszosc producentow zaklada ze sprezyny dla 1.9TDi sa takie same jak dla 1.8T :P
Guzik prawda.
Ja jak zamawialem to gosc mi tlumaczyl ze do tdi sa inne a do benzyniaka inne.
Mowie o firmie JAMEX
zwracam honor - sprawdzilem na stronie producenta i sa wyraznie inne numery :oops:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
nie moga byc te same bo ciezar silnikow jest inny i jedno auto usiadloby na glebie i bujalo sie na zakretach a drugie stalo by jak "crosscounty" i podstakiwalo jak pilka :wink:
zgodnie z zasada "jak cos jest do wszystkiego, to jest do niczego" :lol: :lol: :lol: