nie, debile powiedzialy ze panie sprezarka sie panu sypie, ktos tam cos kombinowal trzeba wymienic....no to wiesz, zaczelem szukac na szrotach :) ale okazalo sie ze ten spaw to jednak dobra sprawa hehe uzywam dalej tej starej sprezarki:)
Printable View
nie, debile powiedzialy ze panie sprezarka sie panu sypie, ktos tam cos kombinowal trzeba wymienic....no to wiesz, zaczelem szukac na szrotach :) ale okazalo sie ze ten spaw to jednak dobra sprawa hehe uzywam dalej tej starej sprezarki:)
no mi dokladnie nie chlodzi srodka auta, klima pracuje (podobno) prawidlowo, ale nie dmucha do srodka, jeden szpec mi dzis mowil ze mogl pasc ktorys silniczek przy silownikach przy nagrzewnicy
a najgorsze jest to ze VAG-iem nie moge nic zdiagnozowac chyba, bo moj komputer nie widzi klimatyzacji bo mam dokladana
jak dodasz jedno zero na koncu to i tak jeszcze nie kupisz :P dokladnie 3240zl :evil:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez (A)rturo
ja u siebie mam tak ze klima sie zalacza i niby leci chlodniejsze powietrze ale nie jest ono takie chlodne jak byc powinno :?
Chcialbym kilka rzeczy wam przekazac :lol: ktore czesto sie zapomina :roll:
Probelmy z klima wystepuja bardzo czesto jesli klima nie jest uzywana dlatego powinna przynajmniej 1 w tyg. na chwile(5-10 min.) byc zalaczona jesli komus tak bardzo zalezy na paliwie...
A pozatym klima wymaga takze serwisu co 3 (niektorzy mowia 5) lat powinno sie ja servisowac. Poniewaz z czasem ta ciecz znajdujaca sie w klimie wycieka/ulatnie sie.
Podlanczaja wtedy klime do specjalnej maszyny i ona moze nawet sprawdzic czy system jest szczelny. ostatnio robilem taki serwis i wyswietlilo mi ze 100 g tej subsatncji brakowalo po 3 latach eksploatacji (max 850 g tam sie znajduje) i to jest bardzo wazne bo ta ciecz ma wlasciwosci smarujace i smaruje kompresor klimy wiec jesli nie ma cieczy nie ma zimnego powietrza i kompresor nie jest smarowany i sie zaciera.
poczytalem troche roznych forow o autkach i klimatyzacjach i mozna faktycznie wnioskowac, ze i u mnie i u (A)rturo (w zasadzie moglibysmy miec jeden temat) wyglada na padnieta jednak sprezarke, tak jak hanluk napisal lubi sie zatrzec :cry:
niestety na razie pozostaje gdybanie, moze cos na bemowie wymyslicie przy autku (A)rturo
to bedziemy cos wiedziec.
pozdrawiam
No to juz sam nie wiem..
Porzejezdze dlugi weekend i zoabcze co i jak
Bylem dzisiaj w dobrym serwisie klimatyzacji http://www.autoklimatyzacja.com.pl/
i klimatyzacje mam calkowicie sprawna (uzupelnili 150g gazu i subst.smarujacej)
na 99,9% mam zepsuty silniczek w nagrzewnicy sterujacy klapa cieple/zimne i jest on Fioletowy (widoczne sa dwa zielony i fioletowy). pozostaje mi takiego poszukac, zalozyc, jest trochu roboty zeby sie dostac i powinno byc wszystko ok!
pozdrawiam
To u mnie pewnie to samo jest
Ja mam taki blad:
Address 08 -------------------------------------------------------
Controller: 8L0 820 043 D
Component: A3 KLIMAVOLLAUTOMAT_D75
Coding: 03140
Shop #: WSC 06313
1 Fault Found:
00604 - Potentiometer Positioning Motor for Air Flow Flap (G113)
30-00 - Open or Short to B+
[ Dodano: Czw 04 Maj, 2006 12:48 ]
mimuszek, a wiesz moze czy ten czujnik powienien wywalac blad?
Ile takie cos kosztuje?
mimuszek a ile zaplaciles za taki przegladzik? Moja klima dziala elegancko ale autko ma 5 latek i nie mam zielonego pojecia czy ktos wogole robil taki przeglad. Poza tym jak je kupilem to troszke smierdzialo z nawiewow ale po jakims tygodniu przestalo i teraz wsio jest ok. Mysle ze taki przeglad by mi sie przydal :wink:Cytuj:
Oryginalnie napisane przez mimuszek
ZILLION, Swift nie jest tani, ale dobrzy sa, za przeglad, dobicie zaplacilem 110zl
warto sprawdzic, 5 lat to duzo.
a wracajac do silniczkow, pokazywali mi nagrzewnice nowa i tam te silniczki byly zielona i fioletowa (to ona jest od cieple/zimne). ale wedlug ETKi auto z 1999r silniczki zolty i czerwony. nie pozostaje nic tylko rozebrac.