Z dupy to ten wykres jest tak jak Bartek napisał.
przy okazji jak juz bede mial letnie opony podjade na jakas inna hamownie i zobaczymy co tam w trawie piszczy ...
nie chcialem nikogo uradzic, po prostu nie lubie oskarzania innych o oszustwa nie majac zadnych dowodow
W TuneForce powiedzieli ze przy tej turbinie juz robili takie auto na 205KM i moc mi tlumi DPF,
ktory jak wysiadzie lub jak bede chcial wczesniej wyjac to wywalą i jeszcze raz zmodyfikuja program zeby przekroczylo 200KM
DPF serwisowo powinienem wymieniac na nowy przy 150.000
narazie mam 111.000 wiec jeszcze troche
narazie jestem zadowolony z mocy, ciagnie auto jak szalone :)
ale dla Waszego i mojego spokoju sumienia na wiosne podjade na inna hamownie dla porownania wynikow.
narazie przyjmijmy ze nikt tu nic nie zafalszowuje i wynik jest jaki widac
dpf wymienia sie w zaleznosci od tego ile jest w nim sadzy. powyzej 55g jest wymiana.
kolego drogi, ja nikogo nie oczerniam tylko mam dokładnie ta samą hamownię i wiem co nieco o pomiarach. Dziwi mnie fakt ze nie ma legendy z prawej strony która jest bardzo ważna. Absolutnie ja nie mam ani pretensji ze nie zrobiłeś auta u mnie ani do nikogo innego. Czepiam się tylko wykresu strat przed i po modyfikacji ponieważ jest nieprawidłowy i ja nie potrzebuje żadnego dowodu na to. Sam ten wykres wstawiłeś. wiesz nasze wykresy też czasami niektórzy krytykują i chwała im za to :).
Rozumiem że jest to problem żeby wstawić wykres na serii i po modzie z legendą z boku. Więc nie ma tematu. Ja wyraziłem swoje zdanie chcąc dobrze dla twojego samochodu i wcale nie napisałem że mało wyszło, lecz wynik ze startami po programie większymi o prawie 20KM na tych samych kołach jest bardzo dziwny :)
Kolego żeby nie było zbędnych nieporozumień, zadałem tylko pytanie. Na tym temat kończę. Szkoda tylko że jest to dla firmy TUNEFORCE taki problem żeby dać klientowi wykres ze wszystkimi danymi o modyfikacji
- - - Aktualizacja postu - - -
albo... :)