zmax moge rowniez polecic. bardzo mily facet i ceny naprawde niskie na zestawy do a3...
ja chcialem ate zamontowac ale zdecydowalem sie jednak na ebc bo dostalem w dobrej cenie
Printable View
zmax moge rowniez polecic. bardzo mily facet i ceny naprawde niskie na zestawy do a3...
ja chcialem ate zamontowac ale zdecydowalem sie jednak na ebc bo dostalem w dobrej cenie
to ok.
pzdr
dzieki chlopaki za rady mam nadzieje ze teraz jakos sobie z tym poradze i cos wybiore
powodzonka:)
a jeszcze jedno pytanko
jaka srednice wybrac 280mm czy 288mm bo slyszalaem ze ponoc pasuja 288mm ale nie wiem czy to prawda a nie chcialbym kupic czegos co potem nie bedzie pasowalo
moje A3 to:
Audi A3 TDi 110km 1999r
bede wdzieczny za info, z gory dziekuje
znalazlem takie dwa modele tarcz firmy ATE:
- 24.0325-0113.1 Brake Disc Power Disc
Packing Unit: 1
Quantity per Packing Unit: 2
Trade Numbers: 525113
Fitting Position: Front Axle
From MY: 09/2000 To MY: 06/2003
Ø: 288 mm, Br. Disc Thickness: 25,0 mm, Min. thickness: 22 mm, Brake Disc Type: Vented, Finish: High-carbon, Num. of holes: 5
- 24.0322-0150.1 Brake Disc Power Disc
Packing Unit: 1
Quantity per Packing Unit: 2
Trade Numbers: 522150
Fitting Position: Front Axle
To MY: 06/2001
Ø: 280 mm, Br. Disc Thickness: 22,0 mm, Min. thickness: 19 mm, Brake Disc Type: Vented, Finish: High-carbon, Num. of holes: 5, Supplementary Article/Supplementary Info 2: With screws
jak myslicie ktore beda lepsze i ktore beda pasowac bo wedle katalogu 280mm ale przeczytalem na forum ze ponoc pasuja tez 288mm a to zawsze troche wiecej ale czy faktycznie beda pasowac czy moze ktos poprostu tak sobie napisal:)
bede wdzieczny za pomoc
p.s. sorry ze tak mieszam:) hehe prosze o zrozumienie
mod: kolego wiesz do czego służy funkcja edytuj? Użyj jej następnym razem. Za nabijanie postów należy się ostrzeżenie, ale tym razem Ci odpuszczę!
lordseir, tak jak gadaliśmy, nawet jeśli będą pasowały to klocki i tak są do max 280 więc i tak całą powierzchnią tarczy nie będzie hamować. Ja bym brał 280. chyba ,że wymienisz komplet: zaciski ,zwrotnice itd...
juz zamowilem caly komplecik klocki, tarcze PD 280mm i plyn wszystko ATE mam nadzieje ze bedzie to lepiej pracowalo i hamowalo niz seria
a co do wielkosci tarcz to faktycznie nie ma sensu bo i tak klocki byly by takie same a jak juz zmieniac cala zwrotnice zaciski i tarcze to chyba lepiej na 315mm :)
jak juz zaloze i potestuje dam znac
pozdro dlawszystkich i wielkie dzieki za pomoc
informuje ze caly zestaw jest juz dotarty i hamuje rewelacyjnie. poprostu staje demba i trzeba uwazac na tych z tylu by w kuper nie wiechali:-)
jednym slowem goraco polecam, bdb zestaw za dosc rozsadne pieniadze
ja wymieniałem w sobote tył wsadziłem ATE klocki i tarcze i smigaja jak szalone :) dałem 108 za klocki a za tarcze 81 szt :)
no nad tylem sie zastanawiam czy warto zainwestowac wlasnie w ATE tarcze i klocki. jak myslicie? Tak bylby komplet z tylu i przodu:)