krz_p tak to cos takiego ;)
Printable View
krz_p tak to cos takiego ;)
wymieniane to miałem na gwarancji w moim poprzednim golfie mk5, poddały się już po 9kkm, strasznie wnerwiające to trzeszczenie było
musieli coś w tych tulejach poprawić bo po wymianie było ok.
z tego co pamiętam kosztowały wtedy po 180PLN sztuka, należy też liczyć się z koniecznością ustawienia geometrii po ich wymianie
Witam! wymień łączniki stabilizatora ja mailem to samo w a3 8L wszystko niby było ok na przeglądzie i nikt nie wiedział co puka... wymieniłem łączniki i jest wszystko cacy...
Sprawd? jeszcze t? ?ap? pod skrzyni?... tez mi co? stuka?o, powymienia?em wszystko i dalej by? stuk. Po wymianie tej ?apy jak r?k? odj??.... http://www.allegro.pl/item328979976_...a_skrzyni.html
to ja opiszę swój przypadek stukało mi z lewej strony nie wiadomo było co.
Pewnego dnia pojechałem dopompowac powietrza do kół i okazało sie, ze z tej strony co stuka było 4!!!atmosfery zamiast 2, po spuszczeniu powietrza stukanie ustało :)
Dzięki za podpowiedzi. Ciśnienie Ok, Po świętach sprawdzę łapę do skrzyni.
Ja miałem podobnie w swojej 8L, wymieniałem wszystko co się dało, wszystkie gumki i nic
co się poźniej okazało to amortyzator stukał, po wymianie cisza jak w kosciele:)
Pozdrawiam
Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.Bede szukal zrodla tych stukow a jak znajde to napisze:)
U mojej matuli w a3 3,2 8P po 3o tysiacach padły tuleje tylne przednich wachaczy , luz bardzo minimalny a stukało jak sie jechało powoli po nierównej nawierzchni np trelinka itp. Z tego co pamietam to te tuleje sa w całosci razem z obudową aluminiową i przykrecane sa na 2 sruby. Ja bym na to obstawiał , mi tez na badaniach diagnostycznych nie znalezli jakichkolwiek luzów a jednak ten bardzo minimalny luz na tych tulejach wywołuje takie nieprzyjemne stuki. Jak chcesz to moge zrobic fotke tych tulei bo mam w domu jeszcze zużyte i chyba nr czesci na kartonikach.